Latvijas basketbola starptautiskie starti nolemti neveiksmei. (28)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc apspriedes Latvijas Basketbola savienības valde tomēr nolēma, ka, par spīti finansiālai krīzei, Latvijas sieviešu U-20 izlase un vīriešu izlase dosies uz attiecīgi pasaules un Eiropas čempionātu, taču rezultāti būs ļoti bēdīgi.

Lielāka jautājuma zīme pagaidām virs sieviešu U-20 un vīriešu izlases. Kopš atcēla normu, ka no akcīzes nodokļa ieņēmumiem trīs procentus atvēl sportam, Latvijas Basketbola savienība zaudējusi to finansējumu, kas ticis jau izplānots iepriekš. No abu izlašu sacensībām vajadzīgiem 300 tūkstošiem latu patlaban savienības kasē ir tikai desmit tūkstoši - ne vairāk kā apmaksāt ceļu attiecīgi uz Horvātiju sievietēm un Zviedriju vīriešiem. Tāpat zaudēti ziedotāji, kuriem vairs nav atļauts automātiski nodokļu summas pārskaitīt sabiedriskajām organizācijām, - "Latvenergo" un "Lattelekom". Minimālās izmaksas, kuras būtu nepieciešamas, ir 150 tūkstošus lielas, taču šajā gadījumā smagi cietīs treniņu process. Sieviešu U-20 izlases galvenā trenere Maija Kubliņa atzīmēja, ka viņas audzēknes jau sāk apsvērt domu braukt uz pasaules čempionātu par saviem līdzekļiem. Trenere tāpat norādīja, ka atteikties no brauciena nozīmētu noniecināt meiteņu darbu desmit gadu garumā. Savukārt vīriešu izlases galvenais treneris Armands Krauliņš sacīja, ka visiem izlases plāniem jāvelk trekna svītra pāri. "Šādā situācijā esmu pirmo reizi," sacīja treneris. "Varu droši garantēt, ka šogad izkritīsim no spēcīgāko grupas. Varam uz turieni braukt vienīgi peramo zēnu statusā." Un tā arī notiks, jo Latvijas izlasei nebūs vajadzīgās spēļu prakses, kuru paredzēts iegūt vairākos starptautiskos turnīros pirms Eiropas čempionāta Zviedrijā šā gada septembrī. No Nacionālās sporta pārvaldes, arī tās vadītāja Einara Fogeļa nācis pat ierosinājums "apgriezt" vietējo līgu budžetu, piemēram, atņemt atalgojumu Latvijas Jaunatnes basketbola līgas tiesnešiem. LBS prezidents Ojārs Kehris pareizi uzsvēra, ka tas ir pilnīgi nepieņemami. Nerunājot jau par to, ka iegūtie naudas līdzekļi vispār būtu niecīgi. Arī Finansu ministrija atteikusies palīdzēt, savukārt Izglītības un zinātnes ministrija, kuras pakļautībā ir arī valsts sports, nav iekļāvusi nacionālās izlases intereses prioritāšu sarakstā. Naudas nav, mīlīši! Par iespējamo alternatīvu tika minēta dažādu totalizatoru rīkošana, kā arī Basketbola atbalsta fonda izveidošana, kā to grūtā brīdī izdarīja Lietuvā, taču šā gada gaidāmajām sacensībām tas diez vai palīdzēs.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu