Ar vēzi miris motosporta leģenda un bijušais pasaules čempions 500 kubikcentimetru klasē Berijs Šīns.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien pēc ilgas cīņas ar vēzi miris motosporta leģenda un bijušais pasaules čempions 500 kubikcentimetru klasē Berijs Šīns, ziņo Austrālijas televīzijas kanāls "Network Ten".

52 gadus vecais Šīns nomira Goldkoustas slimnīcā Austrālijā. Pagājušā gada jūlijā viņam tika konstatēts kuņģa un rīkles vēzis, taču viņš paziņoja, ka atsakās no ķīmiskās terapijas un cīnīsies ar dabiskiem līdzekļiem. Lielbritānijā dzimušais Šīns bija pasaules čempions 1976. un 1977.gadā, bet 1984.gadā atstāja profesionālo sportu un pārcēlās dzīvot uz Austrāliju, kur kļuva par televīzijas komentētāju. Savas izcilās karjeras laikā Šīns bez uzvarām bija pazīstams arī ar neskaitāmām smagām avārijām trasē un atzina, ka viņa ķermenī diez vai ir kāds kauls, kas nebūtu kādreiz lauzts, krītot no motocikla. Intervijā BBC 2001.gadā viņš sacīja, ka arī pēdējā reizē tajā gadā, uzsēžoties uz motocikla, viņš atkal aizlidojis pa gaisu. "Es avarēju pie ātruma 120 jūdzes stundā (193 km/h), kad uzsprāga dzinējs. Es vienkārši tam nespēju noticēt," viņš sacīja. Viņš bija pazīstams arī kā izteikts dzīves baudītājs, kurš mīlēja sievietes, iedzert un smēķēt. "Es pīpēju, es dzēru, gāju uz randiņiem ar modelēm, gāju uz sarunu šoviem, veidoju reklāmas, un tik un tā uzvarēju sacīkstēs. Man bija jautri, taču es savā braukšanā ieliku visu," viņš toreiz sacīja. 1978.gadā britu karaliene Elizabete II viņu iecēla bruņinieku kārtā, 2001.gadā viņu uzņēma Motosporta slavas zālē, bet premjers Tonijs Blērs atzinis, ka septiņdesmitajos gados Šīns bijis viņa elks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu