Deputāti nav pārliecināti par Rīgas izredzēm rīkot hokeja čempionātu.

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pēc tikšanās ar Rīgas domes un Latvijas Hokeja federācijas pārstāvjiem vairāki Sporta apakškomisijas deputāti atzina, ka nav pārliecināti par to, ka 2006.gada pasaules hokeja čempionāts notiks Rīgā. Tautas partijas frakcijas deputāts Jānis Esta atzina, ka visas sarunas čempionāta organizēšanas sakarā ir neauglīgas, iekams Rīgas dome nav noslēgusi zemes nomas līgumu ar multihalles celtniekiem.

Estas viedoklim pievienojās arī apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcijas deputāte Inese Vaidere un "Jaunā laika" deputāts Alberts Krūmiņš. Deputātus darīja uzmanīgus SIA "Multihalle" pārstāvja Ivara Kalvišķa sēdes laikā izteiktais apgalvojums, ka multifunkcionāla halle Rīgā, Skanstes ielā, tiks celta neatkarīgi no tā, vai pasaules hokeja čempionāts notiks Rīgā vai citur. Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks atzīmēja, ka potenciālie halles būvētāji Rīgas domi ir lūguši iznomāt zemi, bet nav precīzi norādījuši, kādus papildu objektus iecerējuši būvēt, lai atpelnītu halles celtniecībā ieguldītos līdzekļus. Sporta apakškomisijas sēdē tika minēts, ka blakus hallei varētu celt arī kazino, viesnīcu, dzīvojamās mājas, lielveikalu. Pašvaldībai arī neesot iesniegta garantijas vēstule, ka investoriem pietiks līdzekļu visu šo objektu celtniecībai. Savukārt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams pauda viedokli, ka "halles arhitekts skiču projekta stadijā var trenēties no rīta līdz vakaram" bez projekta piesaistes konkrētai vietai. Pēc Štrama teiktā, ir iespējams, ka detālplānojuma izstrādātāji atzīs, ka Skanstes ielas rajonā jāsaglabā neapbūvēta dabas pamatnes teritorija, pašvaldības deputāti var nenobalsot par šā zemesgabala iznomāšanu, bet arī tā nebūs traģēdija, jo ir "rezerves variants" Lucavsalā. Latvijas Hokeja federācijas vadītājs Kirovs Lipmans apgalvoja, ka nekāds rezerves variants vairs nav iespējams un pasaules hokeja čempionāts Rīgā būs tikai tādā gadījumā, ja šā gada aprīlī vai maijā varēs sākt halles celtniecību. Tautas partijas deputāts Andris Ārgalis pauda neizpratni par to, ka Rīgas domē izveidoto "Biroju 2006", kuram jānodarbojas ar hokeja pasaules čempionāta rīkošanu, uzdots vadīt "ierindas deputātam" Ivanam Klementjevam, kas ir labs sportists, bet esot nepieredzējis organizators, savukārt pašvaldības vadītāji esot it kā "pagājuši ēnā". Ārgalis arī pauda izbrīnu par ieilgušo bijušā hipodroma teritorijas detālplānojuma sabiedrisko apspriešanu, kuras dēļ it kā nevar slēgt līgumu par zemes nomas līgumu, jo 2001.gada februārī jau notika hipodroma teritorijas tālākās izmantošanas projekta sabiedriska apspriešana. Gan Ārgalis, gan Vaidere iebilda pret 200 latu kompensācijas piesolīšanu mazdārziņu lietotājiem, jo likums neparedz kompensācijas izmaksu par terminētiem zemes nomas līgumiem. Turklāt Rīgā patlaban ir apmēram 126 000 mazdārziņu, no kuriem tikai 15 - 20% tiek intensīvi izmantoti, bet vairākas pamestās dārza būdas ir kļuvušas par narkomānu mitekļiem. "Ja visi mazdārziņu lietotāji sāks Rīgas domei prasīt kompensācijas, pilsētas budžets to neizturēs," prognozēja Ārgalis. Sporta apakškomisijas vadītājs Dzintars Ābiķis ierosināja nosūtīt vēstuli Ministru kabinetam, lūdzot valdību sniegt atbalstu 2006.gada pasaules hokeja čempionāta sarīkošanai Rīgā, jo tas būtu ļoti svarīgs pasākums Latvijas valsts prestiža nostiprināšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu