LHF lūgs Rīgas domi atļaut bijušā hipodroma teritorijā būvēt pasaules hokeja čempionāta halli.

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīs nedēļas laikā Latvijas Hokeja federācija (LHF) nosūtīs vēstuli Rīgas domei, lūdzot piedāvāt zemesgabalu bijušā hipodroma teritorijā 2006.gada pasaules čempionātam nepieciešamās lielās hokeja halles projekta īstenošanai, aģentūru LETA informēja LHF preses sekretāre Laila Millere.

Mēneša laikā LHF valdes izvēlētajiem projekta īstenotājiem - SIA "Metāla būvju sistēmas" (MBS) un SIA "Multihalle" - jānoslēdz savstarpējās sadarbības līgums, kurā cita starpā varētu tikt ietverts jautājums, kā uzņēmumu pārstāvētie investori garantēs multifunkcionālās arēnas projekta īstenošanu. Tā kā LHF ir lēmusi par hokeja halles celtniecību bijušā hipodroma teritorijā, Rīgas dome varētu atgriezties pie jautājuma par zemes rezervēšanu un, iespējams, atcelt iepriekšējo lēmumu par zemesgabala rezervēšanu Lucavsalā, šodien intervijā Latvijas Radio pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs. Kā ziņots, Rīgas dome 20.augustā nolēma rezervēt zemesgabalu Lucavsalā 452 980 kvadrātmetru platībā LHF daudzfunkcionālas halles un palīgobjektu būvniecībai. Bojārs radio sacīja, ka vēl neesot saņēmis rakstisku LHF lūgumu par kādas citas vietas izvēli. "Iepriekš saņēmām pieprasījumu tikai par Lucavsalu," skaidroja mērs. Rīgas dome hokeja halles celtniecībai esot piedāvājusi izskatīt arī citus iespējamos variantus - privātās teritorijas un valstij piederošās vai piekrītošās zemes. "Negribētu šo [LHF] lēmumu pāragri komentēt," piebilda Bojārs. Kā ziņots, 30.augustā LHF valde nolēma 2006.gada pasaules čempionātam nepieciešamās lielās hokeja halles celtniecību Rīgā uzticēt MBS un "Multihallei". MBS un "Multihalles" kopīgais piedāvājums LHF valdes sēdē guva lielāku atbalstu nekā pārējo pretendentu - Kanādas firmas "SCI Stadium Consultants International" un Šveices firmas "IMS Studio 6" priekšlikumi. Halle kopā ar citiem objektiem, piemēram, supermārketiem, izklaides objektiem u.c. tiks būvēta bijušā hipodroma rajonā. Paredzēts, ka projektā "Multihalle" varētu vairāk būt atbildīga par sporta arēnas celtniecību, bet MBS - par pārējiem - sporta, kultūras, izklaides, tirdzniecības objektiem. Pēc LHF valdes lēmuma pieņemšanas LHF prezidents Kirovs Lipmans pauda pilnīgu pārliecību, ka 2006.gadā pasaules hokeja čempionāts Rīgā notiks. "Galvenais, lai pasaules čempionāts notiktu. Šodien es varu jums pateikt, ka notiks, notiks Latvijā un notiks ļoti labi. Tas būs liels prieks Latvijas iedzīvotājiem," sacīja LHF prezidents. Saskaņā ar Starptautiskās hokeja federācijas prasībām arēna, kurā noritēs 2006.gada pasaules hokeja čempionāts, jāatklāj pusgadu pirms vērienīgā sporta pasākuma norises jeb 2005.gada rudenī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu