Šonedēļ paziņos hokeja halles investora vārdu.

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) daudzfunkcionālās hokeja halles investora vārdu paziņos sestdien, 31.augustā. Sākotnēji Hokeja federācija halles investora vārdu plānoja paziņot jau 15.jūlijā, taču paziņošana tika atlikta, jo Rīgas dome vēl nebija pieņēmusi lēmumu par zemesgabala piešķiršanu multifunkcionālās halles celtniecībai.

Šoreiz LHF ir pārliecināta, ka 31.augustā beidzot tiks paziņots halles investors. LHF prezidents Kirovs Lipmans BNS iepriekš apliecināja, ka visi iesniegtie pieteikumi ir perspektīvi un pozitīvi vērtējami. Jau ziņots, ka Rīgas dome 20.augustā atbalstīja zemesgabala Lucavsalā rezervēšanu LHF vajadzībām pasaules čempionāta rīkošanai 2006.gadā, lai tur varētu uzbūvēt hokeja halli. Rezervētā zemesgabala kopējā platība ir 452 980 kvadrātmetru. Lēmums noteic, ka jaunceļamās halles detālais plānojums ir jāizstrādā un jāapstiprina Rīgas domē 18 mēnešu laikā. Savus pieteikumus halles celtniecībai ir iesnieguši četri potenciālie investori. Viens pieteikums saņemts no "Metāla būvju sistēmām", kas Latvijā pārstāv četras kompānijas - Šveices uzņēmumus "Maple Leaf Stadiums AG" un "B+R Events", kā arī britu kompānijas "Atlas Ward Building Systems" un "Planet Ice" - un multifunkcionālās halles projekta izveidē gatavas ieguldīt ne mazāk kā 250 miljonus ASV dolāru. Pieteikumu iesniegusi arī Latvijas investoriem piederošā SIA "Multihalle", tās akcionāri ir Latvijas Futbola federācijas prezidents un "Skonto" grupas vadītājs Guntis Indriksons, "Latvenergo" valsts pilnvarnieks un Latvijas Basketbola federācijas vadītājs Ojārs Kehris, Latvijas Hokeja federācijas prezidents un "Liepājas metalurga" valdes loceklis Kirovs Lipmans un "Multihalles" līdzīpašnieks Ivars Kalvišķis. "Multihalles" iespējamās investīcijas halles celtniecībā varētu būt zemākas nekā 100 miljoni ASV dolāru. Jau ziņojām par presē izskanējušo informāciju, ka SIA "Multihalle" un "Metāla būvju sistēmas", iespējams, veidos kopīgu piedāvājumu hokeja halles projektam. Kopprojekts paredz apvienot abu uzņēmumu piedāvātās investīcijas hokeja halles realizācijā, līdz ar to projekts varētu izmaksāt vairāk par 300 miljoniem ASV dolāru. Tāpat pieteikums ir saņemts no Kanādas firmas "SCI Stadium Consultants International inc.", kas negarantē konkrētu investīciju piesaisti, taču tiek piedāvāta palīdzība nepieciešamo investīciju piesaistei, kā arī kāda Amerikas investora palīdzība, kura vārds un paredzētās investīcijas līdz šim vēl nav atklāti. Lai nezaudētu tiesības uz pasaules čempionāta rīkošanu Rīgā 2006.gadā, Latvijā līdz 2005.gadam ir jāuzceļ divas halles, no kurām viena ir plānota kā multifunkcionāla arēna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu