Rallijā „Kurzeme 2002” piedalīsies sportisti no astoņām valstīm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajos autosporta svētkos, kas notiks 11. – 13. jūlijā un jau otro reizi būs Eiropas čempionāta posms, gaidāmi vēl lielāki ātrumi, nekā redzējām tikko notikušajā rallijā „Vidzeme 2002”.

Lai gan organizatoriem izdevies panākt rallija distances saīsināšanu, divās dienās tik un tā nāksies veikt 14 dopus. Visgarākais no tiem būs „Alsunga” – gandrīz 24 km, visīsākais - pilsētas posms, kas šogad notiks parkā pie jūras. Dalībnieku saraksts ir vēl interesantāks nekā pagājušogad, jo ar WRC automobiļiem šogad startēs veseli divi sportisti – igaunis Urmo Āva ar „Ford Focus” un divkārtējs „Kurzemes” uzvarētājs un skatītāju iemīļots trakulis Aurēlijs Simaška, kurš arī ticis pie šāda izcila sacīkšu automobiļa. Bez Latvijas sportistiem trasē dosies arī ekipāžas no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas (par spīti Krievijas Automobiļu federācijas funkcionāru lēmumam nerīkot „Kurzemē” RČ posmu, pieteikušās vairākas kaimiņzemes ekipāžas), Baltkrievijas, Ukrainas un pat Vācijas. Interesanti, ka ārzemnieki startēs ne tikai pilnpiedziņas klasē, jo vācu viesis Vīlands Unnašs „Kurzeme 2002” dosies trasē ar „Nissan Micra 1300”, tātad skatītājiem būs iespēja redzēt, cik ātra var būt pasaules līmenī sagatavota mazlitrāžas rallija mašīna. Rallija laikā notiks arī dažādi pilsētas svētkiem „Tavā un manējā Liepājā” veltīti pasākumi, bet pēc apbalvošanas koncertdārzā „Pūt, vējiņi!” īstu rokmūziku rādīs leģendārie „Smokie”, kā arī Latvijas mūziķi. Par tradīciju laikam kļūst arī produkti ar rallija simboliku. Pērn tas bija „Līvu alus” izgatavotais „Rallija alus”, šogad sacensību sponsors „Dzintars” izlaidis speciālu parfimērijas sēriju. Informācija par rallija ātrumposmiem būs atrodama apvienotajā žurnālu „Auto” un „Rallijs” jūlija numurā, kā arī oficiālajā mājas lapā www.rallykurzeme.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu