PČ 2006: Bojārs sola rezervēt zemesgabalu Lucavsalā .

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs multifunkcionālas halles celtniecībai apsolījis rezervēt zemi Lucavsalā, - to aģentūrai LETA pēc tikšanās ar Rīgas mēru pavēstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

"Es varu piedāvāt šo zemi [Lucavsalā] investoriem," pēc mēra solījumu uzklausīšanas bija pārliecināts Lipmans. Attiecīgu lēmumu Rīgas dome gan gatavojoties pieņemt tikai 20.augustā, bet no Bojāra šodien saņemts mutisks apliecinājums par zemes piešķiršanu. "Izrādās, ka Rīgas domei nav tik daudz zemes, ko rezervēt šim pasākumam. Izvēles nav," piebilda LHF prezidents, atzīstot, ka situācija nav vienkārša un, piemēram, zeme Skanstes ielā jau rezervēta. Lipmans stāstīja, ka viņa un AS "Aldaris" prezidenta Vitālija Gavrilova saruna ar Bojāru bijusi gara un grūta. Tomēr Lipmans pauda gandarījumu, ka Bojārs saprot, "cik tas ir svarīgi". "Daudzi nesaprot, ko ir ieguvusi Latvija ar tiesībām rīkot pasaules hokeja čempionātu", un, ja Latvijai būs jāatsakās no čempionāta rīkošanas, tas negatīvi ietekmēs visus sporta veidus, uzskata Hokeja federācijas vadītājs. Kā ziņots, iepriekš Lipmans aģentūrai LETA atzina, ka neskaidrības ar hokeja halles celtniecību Rīgā apdraud 2006.gada hokeja čempionāta rīkošanu Latvijā. Lipmans norādīja, ka Latvijai šā gada septembrī būs jāatskaitās Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF) par gatavošanos čempionāta rīkošanai un, ja līdz tam laikam halles celtniecībā nebūs vērojams nekāds progress, pārliecināt IIHF par iespējām sarīkot pasākumu Latvijā būs ļoti grūti. Būtiska problēma bija Rīgas domes nespēja piedāvāt zemesgabalu halles būvniecībai, tādēļ pat pašreizējiem investoriem, kuri būtu ar mieru sākt realizēt projektu, LHF nevarēja to atļaut, jo nav teritorijas būvdarbu veikšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu