Rallijs "Kurzeme" otro gadu notiks kā Eiropas čempionāta posms

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rallijs "Kurzeme" jau otro gadu pēc kārtas notiks kā Eiropas čempionāta posms ar koeficientu divi un Latvijas čempionāta piektais posms, šodien žurnālistus informēja rallija organizatori.

Šogad rallijs norisināsies no 11.jūlija līdz 13.jūlijam. Tas ir slavens ar savām tradīcijām, ātrajiem un līkumainajiem grants ceļiem Liepājas un Kuldīgas rajonā. 12.jūlijā paredzēts ātrumposms Liepājas pilsētas teritorijā, ko translēs Latvija Televīzijas 2.programmā. Ralliju atklās 11.jūlijā Liepājas centrā, Rožu laukumā, savukārt noslēgs - stadiona "Daugava" rezerves laukumā, kur notiks grupu "Smokie" un "Līvi" koncerts, uzvarētāju apbalvošana un uguņošana. Rallijs noritēs 14 ātrumposmos. Distances garums ir 770 kilometri, bet ātrumposmu garums - 191 kilometrs. Paredzēts, ka rallijā piedalīsies 80 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Vācijas un Skandināvijas valstīm. Rallija balvu fonds ir 25 000 ASV dolāru. Organizatori šogad prognozē 50 000 lielu skatītāju skaitu. Rallija kopējais budžets plānots Ls 100 000 apmērā, no kuriem 64% atvēlēti drošības nodrošināšanai. Sacensību organizatori brīdina, ka šogad masu mediju fotogrāfiem un operatoriem rallija laikā obligāti jābūt apdrošinātai dzīvībai, jo filmēšana un fotografēšana rallija laikā saistīta ar lielu risku. Speciāli rallijam AS "Dzintars" ražos vīriešu odekolonu "Rallijs Kurzeme", sievietēm ar šādu pašu nosaukumu būs sauļošanās krēms un higiēniskā lūpu krāsa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu