Devīto reizi notiks Latvijas banku kausa izcīņas sacensības basketbolā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) telpās notika Latvijas banku basketbola kausa, kura ģenerālsponsors ir “Bankserviss”, komandu izloze. Tradicionālās sacensības notiks jau devīto reizi.

No 16. marta līdz 20. aprīlim 11 komandu sacentīsies par ceļojošo kausu, bet pašlaik vienības jau uzsākušas gatavošanos. Turnīra sponsori ir pasaulē vadošais serveru ražotājs “Sun Microsystems” un IT kompānija “Dimension Latvia”, Financenet informēja DDB sporta mārketinga projektu direktors Kārlis Auza. 1993. gadā pirmo reizi 12 komandu baņķieri sacentās basketbola laukumā “LainBankas” rīkotajās Izaicinājuma kausa sacensībās. Par pirmajiem čempioniem kļuva "Vācijas–Latvijas bankas" basketbolisti. 1994. gadā banku krīzes apstākļos sacensības nenotika. 1995. gads kļuva nozīmīgs ar to, ka baņķieru turnīrā iesaistījās auditorfirma “Price Waterhouse Coopers”, bet 1996. gadā – arī Latvijas Privatizācijas aģentūras (LPA) un Rīgas Fondu biržas (RFB) apvienotā komanda. Dalībnieču rekordskaits tika sasniegts 1998. gadā, kad cīņās piedalījās 18 komandu. Sīvajā konkurencē toreiz par čempioniem kļuva “Latvijas Unibankas” basketbolisti. Ar “LainBankas” virsvadību notika pirmie seši turnīri, taču 2000. gadā par rīkotāju kļuva Latvijas Komercbanku asociācija, jo “LainBanka” tika reorganizēta. Līdz ar to šis turnīrs kļuva par Latvijas banku kausa izcīņu, bet sacensību pirmsākumus atmiņā joprojām atsauc “Eks-LainBankas” komandas līdzdalība. 2002. gadā par Latvijas banku kausa izcīņas ģenerālsponsoru ir kļuvis “Bankserviss”, tādēļ pirmo reizi sacensību vēsturē dalībnieku pulkā parādīsies arī šīs firmas nosaukums. Šogad turnīrā piedalīsies ne tikai 2001. gada čempione “Parekss banka” un laureātes – “Latvijas Krājbanka” un “Latvijas Unibanka”, bet arī "Latvijas Banka", “Hipotēku banka”, “LPA&RFB”, “Hansabanka”, “VEF banka”, “Pirmā banka”, “Eks-LainBanka” un “Bankserviss”. Visas 11 komandas 7.februārī ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās grupās. Pēc apļa turnīra izspēles katras grupas trīs labākās komandas iekļūs finālsešniekā. Pēc spēlēm ar otrās grupas komandām kļūs zināmas finālistes, 3. un 5. vietas pretendentes. Izšķirošās spēles, kā arī tradicionālā Zvaigžņu spēle notiks 20. aprīlī Rīgā, “Daugavas” sporta namā. Līdzšinējos astoņos gados par čempionēm kļuvušas četras komandas: “Parekss banka” – 1999. un 2001. gadā, “Latvijas Unibanka” – 1997. un 1998. gadā, “Hansabanka” (pirms tam “Vācijas–Latvijas banka”) – 1993. un 2000. gadā, “LainBanka” – 1995. un 1996. gadā. Latvijas banku kausa izcīņas izlozes rezultāti: A grupa 1.“Parekss banka”, 2. “Bankserviss”, 3. “Eks-LainBanka”, 4. “LPA & RFB”, 5. “VEF banka” B grupa 1. “Latvijas krājbanka”, 2. “Latvijas banka”, 3. “Hipotēku banka”, 4. “Hansabanka”, 5. “Latvijas Unibanka”, 6. “Pirmā banka”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu