Hokejists Oļegs Znaroks atsakās no Latvijas pilsonības .

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Oļegs Znaroks iesniedzis nepieciešamos dokumentus, lai atteiktos no Latvijas pilsonības, kas viņam savulaik tika piešķirta par īpašiem nopelniem. Pretējā gadījumā viņš nevarēs īstenot savus plānus kļūt par Vācijas pilsoni.

Par to trešdien notikušajā preses konferencē paziņoja Latvijas hokeja federācijas preses sekretārs Mārtiņš Pagodkins. Krievijā dzimušais Znaroks ir nozīmīga personība Latvijas hokejā, jo tieši pēc viņa metiena 1996.gadā Latvijas hokeja izlase atgriezās pasaules hokeja elitē - A grupā. Hokejists Vācijas varas iestādēs iesniedzis dokumentus, kuros paziņo par lēmumu atteikties no Latvijas pilsonības. Bez atteikšanās no citas valsts pilsonības Znaroks nevar īstenot savus plānus kļūt par Vācijas pilsoni. Znaroka iesniegtie dokumenti nosūtīti uz Latviju, kur otrdien tie nonāca Pilsonības un imigrācijas lietu departamentā. Paredzams, ka tuvākajās dienās tieslietu ministre Ingrīda Labucka parakstīs dokumentus par Latvijas pilsonības anulēšanu hokeja veterānam, kas Vācijā turpina spēlēt otrās spēcīgākās līgas klubā "Heilbronn". Līdz ar atteikšanos no Latvijas pilsonības vairs nav jautājuma par Znaroka iespējamo spēlēšanu izlasē Soltleiksitijas ziemas olimpiskajās spēlēs nākamgad, preses konferencē norādīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Kurts Lindstrēms. Znaroks 1996. gadā pasaules čempionātā B grupā Eindhovenā (Nīderlande) izšķirošajā spēlē pret Šveici mača beigās panāca izlīdzinājumu 1:1, kas Latvijas izlasei nodrošināja tiesības spēlēt spēcīgāko valstu grupā. Par izcīnīto panākumu Znarokam, kas laika posmā no 1995. līdz 1999. gadam nepārtraukti bija izlases kapteinis, 1996./1997. gada sezonā piešķīra Latvijas pilsonību par īpašiem nopelniem. Znaroks pēdējos gadus gan nespēlēja izlasē, jo viņu komandā neņēma bijušais Latvijs izlases treneris Haralds Vasiļjevs. Ar Znaroku BNS vēl nav izdevies sazināties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu