Rakels: pieļāvām daudz kļūdu piespēlēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deniss Rakels (nr. 15)
Deniss Rakels (nr. 15) Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas futbola izlase ceturtdien UEFA Nāciju līgas pirmajā spēlē pret Andoru darbojusies pārāk lēnu, pieļaujot daudz kļūdu piespēlēs, tāpēc neizdevās izveidot bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem, pēc mača žurnālistiem atzina valstsvienības futbolists Deniss Rakels.

Latvijas izlase jaunizveidoto UEFA Nāciju līgas turnīru sāka savā laukumā spēlējot neizšķirti 0:0 (0:0) ar grupas pastarīti Andoru. Mājiniekiem piederēja pārsvars, taču pie īsteni bīstamiem momentiem viņi netika.

"Gribējām uzreiz uzbrukt un radīt presingu, bet īpaši nekas nesanāca. Nebija labs ne sākums, ne visa spēle. Man šķiet, ka pārāk lēni spēlējām un pieļāvām pārāk daudz kļūdu piespēlēs, kā arī tikpat kā nebija neviena bīstama momenta pie pretinieku soda laukuma. Treneris gribēja, lai no pirmajām minūtēm presingotu un dotos uz viņu soda laukumu, radot momentus, taču neko no tā neizdarījām," kritisks bija Rakels, kurš pārstāv Latvijas klubu "Riga".

"Pārtraukumā runājām, ka vajag paātrināt spēle tempu un radīt momentus. Pretinieki ar neko nepārsteidza un demonstrēja tādu pašu spēli, kā Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā. Treneris teica, ka viņi varētu presingot. Bija redzams, ka viņi izdarīja spiedienu un radīja daudz problēmu. Aizsardzībā pieļāvām pārāk daudz kļūdu, izskatījās diezgan slikti," turpināja futbolists.

Spēles temps bija ļoti saraustīts, savukārt otrajā puslaikā viesi bieži vien centās provocēt Latvijas futbolistus, kā arī pie mazākā kontakta krita gar zemi.

"Bijām gaidījuši, ka būs provokācijas un rupja spēle. Viņi krita pie mazākā kontakta un uz zemes pavadīja kādas 20 minūtes no spēles. Bijām gatavi, taču neparādījām paši savu sniegumu. Pēc spēles treneris teica, ka bija ļoti slikts mačs. Viņš negaidīja, ka mēs tik slikti nospēlēsim. Viesos būs vēl grūtāk, jo Gruzija, manuprāt, ir grupas favorīte un viena no labākajām komandām mūsu divīzijā," par svētdien gaidāmo cīņu viesos pret Gruziju sacīja Rakels.

Viņam šis bija pirmais mačs Latvijas izlases galvenā trenera Miksu Pātelainena vadībā, jo jūnijā Rakels personīgu iemeslu dēļ nepiedalījās Baltijas kausa izcīņā un pārbaudes spēlē ar Azerbaidžānu.

"Atgriežoties izlasē, noskaņojums ir ļoti labs, bet pēc šā mača tas ir pasliktinājies. Izlasē esmu gatavs spēlēt visas 90 minūtes, bet šodien nebija tāds mačs, kurā būtu daudz jāskrien. Vairāk bija cīņa par bumbu, nevarējām ar to spēlēt pa zemi. Šajā spēlē nekas nesanāca. Biju nepatīkami pārsteigts, ka neizdevās izveidot kādu momentu. Jā, bija maz vietas, lai veidotu momentus, jo viņi dziļi sēdās aizsardzībā, tomēr pret tāda līmeņa komandu vajadzēja pie tādiem tikt. Pats varēju kaut ko priekšā izdarīt, taču bija nedaudz grūtāk nekā citreiz, jo spēlēju sev neierastā pozīcijā. Dažos brīžos nezināju, kur meklēt brīvās zonas, jo centrā bija daudz pretinieku spēlētāju. Uz malām skriet arī nevarēju, jo tur bija mūsu malējie aizsargi," taktiskās nianses atklāja Rakels.

Komandām šī bija 6. savstarpējā tikšanās, taču pirmo reizi Latvijas futbolisti nespēja uzveikt Andoras izlasi. 

Iepriekšējās 2 tikšanās bija 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā - pērn Rīgā laukuma saimnieki guva panākumu ar rezultātu 4:0, bet 2016. gadā Latvijas futbolisti uzvarēja izbraukumā ar 1:0.

Savukārt pirms tam bijušas 3 pārbaudes spēles - 2008. gadā (3:0), 1998. gadā (2:0) un 1997. gadā (4:1).

FIFA rangā Latvija patlaban ieņem 129.vietu, bet Andora ierindojas vienu pozīciju zemāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu