Broka cīņā par IBU prezidenta amatu piekāpjas zviedram Dālinam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baiba Broka
Baiba Broka Foto: Edijs Pālens/LETA

Par Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentu uz nākamajiem četriem gadiem ievēlēts Ūle Dālins no Zviedrijas, kurš balsojumā uzvarēja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidenti Baibu Broku (NA), vēsta IBU.

(Papildināts viss teksts.)

Dālins saņēma 39 balsis, kamēr Brokai tika 12 balsis.

Dālins iepriekš IBU bija organizācijas viceprezidents attīstības jautājumos un strādāja arī IBU valdē. Viņš ir arī Zviedrijas Biatlona federācijas vadītājs. Tikmēr Broka līdz šim IBU darbojās juridiskajā komitejā.

Tikmēr par viceprezidentu tika ievēlēts čehs Jiržī Hamza, kurš ir Čehijas biatlona federācijas vadītājs.

Broka pretendēja arī uz vietu IBU padomē, taču arī tajā viņa netika iebalsota. IBU padomes vēlēšanās konkurence bija lielāka, jo uz sešām vietām pieteicās 17 pretendenti.

IBU padomes vēlēšanās 43 balsis saņēma amerikānis Makss Korbs, kamēr norvēģis Tore Bejgārds ieguva 37 balsis, bet poliete Dagmāra Gerasimuka - 35. Tikmēr vācietis Francs Šteinle ieguva 34 balsis, slovāks Ivors Lehotans - 22, bet kanādietis Džeimss Karabre tika pie 21 vēlētāja atbalsta.

Foto: Ieva Lūka/LETA

Tāpat piektdien notikušajā kongresā tika lemts, ka Krievijas Biatlona federācija (RBU) vēl netiks atjaunots pilnvērtīgas biedres statuss. Pret Krievijas statusa atjaunošanu bija 29 biedri, bet par - 20.

IBU kopš 1993.gada vadījis norvēģis Annešs Besbergs, tomēr aprīlī, pēc tam, kad pret viņu tika izvirzītas apsūdzības korupcijā, 72 gadus vecais norvēģis paziņoja par atkāpšanos.

Pirms IBU prezidenta vēlēšanā netrūka arī intrigas, jo Dālins netieši paziņoja, ka Broku cīņā par amatu virza dopinga skandālos iepītā Krievija. Tikmēr LBF vadītāja šādus izteikumus nodēvēja par farsu.

Jūnija sākumā bijusī biatloniste un slēpotāja, kā arī ilggadēja politiķe Broka vēl uz četriem gadiem tika pārvēlēta LBF prezidentes amatā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu