Vecvagars: Nespējām atrast vajadzīgo agresivitāti aizsardzībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas basketbola valstsvienība zaudētajā pārbaudes spēlē pret Somiju nespēja atrast nepieciešamo agresivitāti aizsardzībā, uzskata izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Latvijas valstsvienība savā laukumā Kristapa Porziņģa klātbūtnē ar 84:86 (17:27, 25:22, 16:18, 26:19) piekāpās Somijai.

"Nav patīkami zaudēt mājas pārbaudes spēli," pēc mača sacīja Vecvagars. "Galvenie iemesli zaudējumam meklējami tajā, ka trīs ceturtdaļas nevarējām atrast vajadzīgo agresivitāti aizsardzībā, kas atstāja sekas uzbrukumā. Somi centās spēlēt agresīvi, izjauca mūsu plānus un izspēles. Ceturtajā ceturtdaļā, kad ieslēdzām vajadzīgos apgriezienus, uzreiz spēle līdzsvarojās un ieraudzījām mūsu potenciālu."

Mačā pret Somiju nespēlēja Iļja Gromovs, Andrejs Gražulis un Rihards Lomažs, kuriem ir mikrotraumas.

"Vismaz divi no viņiem spēlēs Lietuvā - neviens vēl šobrīd netiks atskatīts," noteica Vecvagars. "Visi spēlētāji paliek mūsu rīcībā un sastāvu nosauksim pirms oficiālajām kvalifikācijas spēlēm."

Valstsvienības rindās šajā spēlē rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Jānis Strēlnieks, bet 12 punktus pievienoja viņa komandas biedrs Pirejas "Olympiakos" sastāvā Jānis Timma. Vēl "double-double" sakrāja Mārtiņš Meiers, kuram 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas, bet tikpat punktus guva arī Aigars Šķēle.

"Portams, ka kvalifikācijas spēlēs rotācijas būtu citādākas. Šobrīd ļauju visiem sevi parādīt. Mums - treneriem - ir jāizvērtē, kādā lomā basketbolistus izmantot. Jo lielāka spēles likme, jo šaurākas rotācijas izmantosim," atklāja galvenais treneris.

Pasaules kausa kvalifikācijas otro posmu Latvija sāks 14.septembrī, kad Rīgā spēkosies ar Eiropas čempioni Slovēnijas izlasi, bet trīs dienas vēlāk Madridē gaidāma cīņa ar Spāniju.

"Lēnām notiek darbs pie pretinieku izpētes. Arī viņiem sastāvi ir ļoti mainīgi, bet spēlētāji vairāk vai mazāk ir zināmi. Nākot tuvāk spēlēm, būs zināms, ar kādu sastāvu viņi piedalīsies septembra kvalifikācijas mačos. Tāpat sekosim līdzi viņu pārbaudes spēlēm un pēc mača ar Lietuvu ļoti mērķtiecīgi gatavosimies spēlēm ar Spāniju un Slovēniju."

Savukārt Ronalds Zaķis pēc mača noteica, ka, viņaprāt, Latvijas uzbrukums bija kvalitatīvs, taču neizdevās izmantot savas iespējas.

"Paldies skatītājiem, kuri rūpējās par atmosfēru. Uzbrukums bija labs, bumba kustējās, vienīgi neiemetām metienus. Bija jābūt agresīvākiem ar bumbu un bez tās. Viss būs kārtībā. Ja mums mugurā ir Latvijas izlases krekls, tad par motivāciju nav jārunā."

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu