Osaka sakauj Viljamsu un atnes Japānai pirmo "Grand Slam" titulu (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Naomi Osaka
Naomi Osaka Foto: AP/LETA

Japānas tenisiste Naomi Osaka kļuvusi par pirmo savas valsts tenisisti, kurai izdevies izcīnīt vienspēļu "Grand Slam" turnīru titulu. "US Open" finālā viņa ar 6-2, 6-4 sakāva titulēto mājinieci Serēnu Viljamsu. 

Spēle risinājās stundu un 19 minūtes. 

Viljamsa vairākkārt iesaistījās strīdos ar galveno tiesnesi, nopelnot trīs brīdinājumus. Viņa salauza arī savu raketi, neatļauti runāja ar savu treneri un apvainoja tiesnesi. Otrā seta astotajā geimā viņa tika sodīta ar zaudētu geimu. 

"Patiesībā vēl neaptveru, ka tā ir īstenība," pēc mača preses konferencē sacīja 20 gadus vecā Osaka. "Domāju, ka tika pēc pāris dienām es sapratīšu, ko patiesībā esmu paveiksi. Šobrīd man nav nekādu sajūtu. Neraugoties uz to, ka šajā telpā ir ļoti daudz preses pārstāvji, man šķiet, ka šis nav "US Open" turnīrs."

Osaka šosezon 36 gadus veco Viljamsu pieveica otro reizi. Japāniete neslēpj, ka 23 "Grand Slam" titulu ieguvēja joprojām ir viņas elks. 

Foto: Reuters/LETA

Par uzvaru "US Open" Osaka nopelnīja 2000 reitinga punktu un 3,8 miljonus ASV dolāru prēmiju. 

Osaka WTA rangā šobrīd ieņem 19. pozīciju, bet jaunnedēļ pirmo reizi ielauzīsies Top 10 spēlētāju pulkā. Savukārt Viljamsa no 26. pozīcijas pakāpsies uz 16. vietu.

Pusfinālā Osaka ar 6-2, 6-4 uzvarēja pērnā gada šo sacensību finālisti Medisonu Kīzu, kamēr Viljamsa ar 6-3, 6-0 apspēlēja Latvija otro raketi Anastasiju Sevastovu.

Vīriešu turnīra finālā svētdien serbs Novāks Džokovičs tiksies ar argentīnieti Huanu Martinu del Potro.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu