Basketbolistes pārbaudes mačā cienījami piekāpjas spēcīgajai Austrālijai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ieva Pulvere
Ieva Pulvere Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavošanos Pasaules kausa izcīņai, svētdien pārbaudes turnīrā Parīzē ar rezultātu 70:77 (12:18, 15:12, 24:20, 19:27) piekāpās Austrālijai, kura ir vairāku olimpisko spēļu un Pasaules kausa izcīņu medaļniece.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 24 punktiem un desmit izprovocētām piezīmēm bija Anete Šteinberga, 20 punktus guva Kitija Laksa, bet ar 11 punktiem atzīmējās Kristīne Vītola. Šteinbergai un Vītolai katrām arī pa sešām atlēkušajām bumbām.

Tikmēr pretiniecēm ar 15 punktiem un 14 bumbām zem groziem atzīmējās Aleksandra Bantone.

Latvietēm spēles pirmajās piecās minūtēs tikai vienu reizi izdevās iekarot pretinieču grozu, kā rezultātā austrālietes izvirzījās vadībā ar 10:2. Tiesa, nedaudz vairāk kā minūti pirms pirmās ceturtdaļas beigām pēc Laksas tālmetiena komandas šķīra vairs tikai divi punkti - 12:14.

Otrajā ceturtdaļā Austrālija pāris reizes ieguva deviņu punktu pārsvaru, taču līdz pirmā puslaika beigām pretinieču handikaps tika samazināts līdz trim punktiem, pirms lielā pārtraukuma rezultāta tablo vēstot 30:27 "opālu" labā.

Trešās ceturtdaļas gaitā latvietes pakāpeniski centās pārņemt vadību, divreiz panākot neizšķirtu, bet ceturkšņa nogalē iegūstot vēlamo - pēc Laksas metieniem jau 51:48 Latvijas labā.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajā sešās minūtēs no Latvijas izlases precīzi meta tikai Šteinberga. Spēles nogriežņa sākumā viņai izdevās noturēt līdzīgu rezultātu, bet ceturkšņa otrajā pusē austrālietes attālinājās, Latvijai ciešot zaudējumu ar 70:77.

Trīs komandu turnīrā Latvijas izlase piektdien ar 64:74 zaudēja Francijai, savukārt Austrālija sestdien mājiniecēm piekāpās ar rezultātu 77:85. Līdz ar to turnīrā uzvarēja Francija, kam sekoja Austrālija un Latvija.

Austrālijas izlase ir iepriekšējā Pasaules kausa bronzas medaļniece, savukārt 2006.gadā austrālietes kļuva par pasaules čempionēm.

Uz Parīzi Latvijas izlase devās 13 spēlētāju sastāvā, mājās paliekot Zentai Meļņikai, kurai ir neliels savainojums, kas neļauj trenēties un spēlēt ar pilnu jaudu. Līdz ar to komanda nolēma lieki neriskēt un atstāt centra spēlētāju mājās.

Latvijas basketbolistes iepriekšējās nedēļas nogalē Valensijā aizvadīja divas pārbaudes spēles, kurās ar rezultātu 66:82 piekāpās Francijai un ar 53:61 atzina Beļģijas pārākumu.

Nākamajā nedēļas nogalē Latvija Rīgā spēlēs ar 2017.gada Eiropas čempionāta ceturto labāko komandu - Grieķijas izlasi. Savukārt divas dienas pirms Pasaules kausa izcīņas turnīra Tenerifē Latvijas komanda tiksies ar FIBA Amerikas zonas čempioni Kanādas izlasi.

Augusta vidū pārbaudes turnīrā Rīgā latvietes ar 67:62 uzvarēja Zviedrijas izlasi, ar 66:71 zaudēja Krievijai un ar 80:59 sagrāva Ukrainu. Savukārt jūnijā, aizvadot tradicionālo rozā lentītes spēli, ar rezultātu 96:46 tika sagrauta Somijas valstsvienība.

Pasaules kausa apakšgrupā Latvijas basketbolistes spēkosies ar Ķīnu, Senegālu un planētas titulētāko izlasi ASV.

Pasaules kausa izcīņā no 22. līdz 30.septembrim notiks Kanāriju salās, Spānijā. Tajā piedalīsies planētas 16 spēcīgākās izlases, kas būs sadalītas četrās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Latvijas dāmu izlase ceļazīmei uz Pasaules kausu tuvu bija vēl divas reizes, taču tad pie kārotās iespējas netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu