Gaiziņkalna karnevālā vistrakāk lec Kristaps Kaimiņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mareks Gaļinovskis / FotoMan.LV

Startējot 3000 dalībniekiem no visas Latvijas, 8. septembrī meža zvēru karnevāla formātā “Mežā zvēri dažādi!” Gaiziņkalna apkārtnē aizvadīts Stirnu buka sezonas priekšpēdējais etaps. “Kārtīgs meža skrējiens ar pacilājošu atmosfēru gan pirms, gan pēc starta!” komentēja Līga Girgensone, kura savā ceturtajā startā izcīnīja ceturto uzvaru Zaķa distancē.

LŪŠA DISTANCĒ TRIUMFĒ KAIMIŅŠ UN SOKUNOVA

Visgrūtākajā, Lūša distancē (27 km), dalībnieki Latvijas augstākajā paugurā Gaiziņā pa dažādām nogāzēm uzskrēja veselas 7 reizes, pa ceļam apmeklējot vēl pāris Latvijas TOP10 augstākos punktus, tai skaitā Latvijas otro augstāko pauguru – Sirdskalnu!

Vīriešu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kristaps Kaimiņš (rez. 2:01:44), kurš bija tuvu tam, lai distanci veiktu ātrāk par divām stundām. Ogrēnietis tuvāko sekotāju Jāni Kūmu apsteidza gandrīz par astoņām minūtēm, 3. vietā finišēja Ainārs Kumpiņš no Rīgas.

“Tāds arī bija plāns – izcīnīt uzvaru. Centos izspiest no sevis visu laukā, kas ir manos spēkos. Esmu pat pārsteigts, ka uzvara nāca tik pārliecinoši, jo esmu apslimis. Īsti pat nebija konkurences trasē, tādēļ centos skriet tā, lai izbaudītu. Trase bija smaga, daudz sakņu, visu laiku bija jāskatās zem kājām – nevarēja tā brīvi ripot,” komentēja Kaimiņš, kuram šosezon šis bija tikai otrais starts Lūša distancē.

Pirms sezonas noslēdzošā etapa, kas risināsies Eiropas Sporta nedēļas ietvaros Līgatnē, uz čempiona titulu vēl ir trīs reāli pretendenti – Jānis Kūms (5701 p.), Jānis Šņoriņš (5691) un pašreizējais Lūša distances čempions Uldis Kļaviņš (5674), līderu trijniekam izvietojoties 27 punktu robežās.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#esesmustirnubuks #stirnubuks #stirnubuks2018 #ieskrienmežā

A post shared by Stirnubuks.lv (@stirnubuks.lv) on

Sieviešu konkurencē Lūša distancē otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Jekaterina Sokunova (2:32:50) no Līvāniem. Pēc piecām minūtēm 2. vietā finišu sasniedza rīdziniece Viviāna Kirilova, bet 3. vietu izcīnīja Dana Mačtama no Ventspils. Sezonas kopvērtējumā ar 48 punktu handikapu vadībā divkārtējā Stirnu buka čempione ventspilniece Laura Čakle, kura šoreiz ierindojās 6.vietā. Līgatnē starp Čakli no Sokunovu noskaidrosies čempiones titula ieguvēja.

BUKA DISTANCĒ DOMINĒ BĒRZIŅŠ UN LAUSKA

Buka distancē (20 km) vīriešu konkurencē risinājās divu čempionu cīņa. Šoreiz pārāks bija Stirnu buka 2015. gada sezonas uzvarētājs Kristaps Bērziņš (1:24:44) no Kuldīgas, kurš par trīs ar pusi minūtēm apsteidza 2016. gada sezonas čempionu talsinieku Gintu Lūsi. 12 sekundes aiz Lūša muguras finišēja bikstenieks Didzis Glušņevs, izcīnot 3. vietu. Zīmīgi, ka distanci ātrāk par pusotru stundu veica vienīgi goda pjedestāla laureāti. Līgatnē starp abiem Gaiziņkalna ātrākajiem bukiem, visticamāk, tiks sadalīts Buka distances čempiona tituls – sezonas līderus Lūsi (6062) un Bērziņu (6054) kopvērtējumā šķir tikai 8 punkti.

Sieviešu konkurencē Buka distancē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Klinta Lauska (1:41:54). Rīdziniece par četrām minūtēm apsteidza tuvāko sekotāju Karīnu Helmani Soročenkovu no Tukuma, septiņas minūtes aiz uzvarētājas muguras finišēja sezonas līdere līvāniete Kitija Valtere, kura izcīnīja divas 3. vietas, pamanoties tikt uz goda pjedestāla arī Kalnu karalienes sprinta etapā. Valtere (6199) par 10 punktiem palielinājusi pārsvaru pret kopvērtējuma vicelīderi Helmani-Soročenkovu (6094) un ar vairāk nekā 100 punktu handikapu var justies diezgan komfortabli pirms izšķirošā posma Gaujas senlejā.

ZAĶA DISTANCĒ INTRIGU UZTUR RONIMOISS UN GIRGENSONE

Zaķa distancē (11 km) vīriešu konkurencē tikai trīs dalībnieki veica pauguraino trasi zem 50 minūšu robežas. Visātrākais šoreiz bija Dainis Stepe (0:47:04) no Turlavas, kurš 2. vietas ieguvēju Andri Ronimoisu apsteidza par 43 sekundēm, un vēl par minūti pārspēja 3. vietas ieguvēju Kristapu Vēju-Āboliņu. Kopvērtējumā pārliecinošs sezonas līderis ar vairāk nekā 400 punktu handikapu ir Stepe, taču sezonas pēdējā posmā savu kārti var izspēlēt Džokers – Andris Ronimoiss, kurš šosezon startējis tikai četros posmos (sezonas ieskaitē vērā tiek ņemti pieci labākie rezultāti). Teorētiski ar izcilu startu pie zināmas apstākļu sakritības malēnietis vēl var sarūpēt pārsteigumu. Paskatīsimies.

Sieviešu konkurencē Zaķa distanci ar perfektu bilanci turpina Līga Girgensone. Dobelniece izcīnīja ceturto uzvaru savā ceturtajā startā, piesakoties uz čempiones titulu. Girgensone (0:57:23) tuvāko sekotāju Baibu Šņoriņu apsteidza par 50 sekundēm, 3. vietu izcīnīja Elīna Kārkliņa, uzvarētājai piekāpjoties nepilnas trīs minūtes.

“Kā jau parasti, Stirnu buks arī Gaiziņkalna apvidū izcēlās ar labi sagatavotām un pārdomātām trasēm, kas veda pa pakalniem – kārtīgs meža skrējiens ar pacilājošu atmosfēru gan pirms, gan pēc starta!” komentēja Girgensone. “Cīņa nebija viegla – visu distanci man aiz pleca skrēja Baiba Šņoriņa. Gaidīju, ka viņa mani apsteigs, bet trases beigās izdevās veikt atrāvienu.” Līga ir apņēmības pilna doties uz sezonas noslēdzošo posmu Līgatnē, lai izcīnītu čempiones titulu.

KALNU KARAĻI – SERJOGINS UN HARTMANE

Kalnu karaļa sprinta etapā triumfēja Dmitrijs Serjogins (rez. 36 sek), tuvākos sekotājus apsteidzot par divām sekundēm. 2. un 3. vietas ieguvējus Reini Korsūnovu un Jāni Bāču šķīra tikai 27 sekundes simtdaļas. Kalnu karalienes godu šoreiz izpelnījās siguldiete Krista Hartmane (47 sek), tuvāko sekotāju Eviju Bērziņu pārspējot par sešām sekundēm, 3. vieta Buka distances sezonas līderei Kitijai Valterei.

NEMAINĪGI ĀTRĀS VĀVERES

Tieši tāpat kā iepriekšējā posmā, Vāveres distancē (7 km) uzvaru izcīnīja Artis Dude (0:34:01) no Dobeles un starp sievietēm ātrākā bija Jana Jansone (0:43:18). Tomēr nemainīgi distancē augstvērtīgākos rezultātus sasniedz skolēni – puišu konkurencē ātrākais bija Artūrs Niklāvs Medveds (0:29:53) no Aizputes vidusskolas/Liepājas rajona sporta skolas, vienīgais Gaiziņkalna trasi veicot ātrāk par pusstundu. Tāpat meitenēm nemainīgi neapturamas trasē bija māsas Bogdanovas – Viktorija (0:38:18) uzvarēja U12 vecuma grupā, Izabella (0:39:09) svinēja panākumu U14 vecuma grupā, Piltenes vidusskolas audzēknēm uzrādot distancē absolūti ātrākos rezultātus meiteņu konkurencē.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#esesmustirnubuks #medal #creoevent

A post shared by Creo Event (@creoevent) on

Tikmēr Skolu čempionāta kopvērtējumā Jelgavas 4. vidusskola cenšas iedzīt Engures vidusskolu. Gaiziņkalnā jelgavnieki bija ieradušies 102 (!) skolēnu sastāvā, arī Engures vidusskola uz Gaiziņu bija devusies ar diviem autobusiem – 61 skolēns, tomēr šoreiz starp abiem sezonas līderiem iespraucās Bauskas sākumskola ar 65 skolēniem, uzrādot 2. rezultātu. Sezonas kopvērtējumā Engures vidusskola tikai par mata tiesu ir vadībā ar 449 dalībniekiem, Jelgavas 4. vidusskola ir turpat blakus ar 432 dalībniekiem, par stabilu vērtību Stirnu buks kļuvis arī Bauskas sākumskolā (186 dalībnieki), kopvērtējumā ieņemot 3. vietu. Aizputes vidusskola (144), Nīkrāces pamatskola (126) un Smārdes pamatskola (109) noslēdz TOP6.

KOMANDU KOPVĒRTĒJUMS 

Šogad līdere ir Līvānu VK / Baltais komanda, kura pēc sešiem posmiem iekrājusi 42215 punktus, Talsu Pakalnu sporta klubs joprojām otrie ar 41342 punktiem, 3. vietā nostabilizējusies Patria Sportland vienība ar 41026 punktiem. Ceturtie Moller Auto Ventspils / MRC – 40567, piektie RIEKSTI – 40473, bet olimpisko sešinieku noslēdz Grauda Spēks – 39808.

Sezonas noslēdzošais posms risināsies 29. septembrī Gaujas senlejā Līgatnē, kur Eiropas Sporta nedēļas 2018 ietvaros ar lielu blīkšķi noslēgs Stirnu buka 5. sezonu, noskaidrojot jaunizceptos čempionus!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu