ITF atbalsta "US Open" sieviešu fināla galveno tiesnesi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) paudusi atbalstu tiesnesim Karlosam Ramosam, kurš sestdien tiesāja pretrunīgi vērtēto ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra finālu.

Sestdien ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā triumfēja Japānas tenisiste Naomi Osaka, kura ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja titulēto Serēnu Viljamsu.

Osakas pirmo "Grand Slam" titulu aizēnoja viņas pretinieces uzvedība kortā. Amerikāņu zvaigzne otrā seta astotajā geimā tika sodīta ar zaudētu geimu, jo mača laikā neatļauti saņēma trenera palīdzību, lauza raketi un apvainoja spēles galveno tiesnesi Ramosu, nosaucot viņu par zagli un solot, ka viņš vairs nekad netiesās Viljamsas spēles.

"Ramoss ir pieredzējis un cienījams tiesnesis. Viņa lēmumu pamatā bija noteikumi, kurus atbalsta turnīra rīkotāji. Saprotams, ka šāds augsta līmeņa incidents izraisīs debates. Tajā pašā laikā svarīgi atcerēties, ka Ramoss pildīja savus pienākumus, balstoties uz noteikumiem, kā arī viņa attieksme bija profesionāla un godīga," teikts ITF ziņojumā.

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) un daļa no tenisa sabiedrības nostājās Viljamsas pusē. Viljamsa savu rīcību attaisnoja ar to, ka nevienam vīrietim tenisistam par šādiem pārkāpumiem netiktu atņemts geims.

Tiesa, leģendārā tenisiste un cilvēktiesību aktīviste Martina Navrātilova šoreiz nenostājās Viljamsas pusē.

"Kortā nevajadzētu šādā veidā izturēties. Serēnai daļēji ir taisnība, jo tenisā ir dubultie standarti, kas attiecas uz sodu piešķiršanu sievietēm. Tomēr ar savu protestu viņa aizšāva nedaudz garām. Nedomāju, ka tā ir laba ideja piesaukt standartu "ja vīrieši ar to tiek cauri sveikā, tad arī sievietēm vajadzētu". Tiesnesim nebija citas izejas kā viņai atņemt punktu," paziņoja Navrātilova.

Kā vēstīts, Francijas tenisiste Alizē Kornē šā gada ASV atklātajā čempionātā saņēma brīdinājumu par krekla pārvilkšanu spēles laikā.

Pēc cīņas Kornē atzina, ka tiesneša lēmums viņu nav izsitis no sliedēm, savukārt sabiedrībā šis atgadījums izraisīja sašutumu, tiesneša rīcību nodēvējot par seksismu.

ASV atklātā čempionāta noteikumi paredz, ka tenisisti drēbes drīkst pārvilkt laukuma malā uz saviem krēsliem, nevis atrodoties laukumā.

Turnīra rīkotāji Kornē brīdināja par šādu darbību, taču nepiešķīra nekādus citus sodus, vēlāk arī atvainojoties. Rīkotāji arī piebilda, ka sieviešu spēlētājas, ja vien vēlas, šādas darbības var veikt speciālā kabīnē, kas atrodas netālu no katra korta.

Vīriešu tenisā kreklu pārvilkšana mača laikā notiek visai bieži, taču arī tur tam ir jānotiek laukuma malā, nevis tā iekšienē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu