Hārtlija vadībā "Avangard" uzrādījis kluba labāko sezonas startu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: TASS/LETA

Teicami jauno Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu sākusi Latvijas valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" komanda, kas guvusi uzvaru visās četrās līdzšinējās spēlēs. 

Hārtlijs par "Avangard" komandas galveno treneri kļuva aizejošajā vasarā, parakstot līgumu uz diviem gadiem. Kļūstot par Krievijas vienības vadītāju, viņš neslēpa savas ambīcijas, tāpat kā ķeroties pie darba ar Latvijas izlasi. 

Jauno KHL čempionātu "Avangard" sākusi ar četrām pārliecinošām uzvarām pēc kārtas, turklāt četrās spēlēs kopā savos vārtos ielaistas tikai četras ripas. Tātad vidēji viena ripa mačā, kas liecina par organizētu komandas aizsardzību. 

Ar četrām uzvarām pēc kārtas KHL regulāro turnīru "Avangard" sāka arī iepriekšējā sezonā, tiesa, toreiz divi no panākumiem tika gūti papildlaikā. Bet šosezon Omskas vienība punktus nav zaudējusi un ar Helsinku "Jokerit" atrodas līgas kopvērtējuma galvgalī. 

Foto: TASS/LETA

Pirms sezonas "Avangard" palika bez savas mājas spēļu arēnas Omskā. Tās pamatos bija parādījušās plaisas, un "Arena Omsk" vairs neatbilst drošas ekspluatācijas noteikumiem. Līdz ar to klubs pieņēma lēmumu savas mājas spēles aizvadīt Piemaskavas pilsētā Balašihā.

Savā pirmajā spēlē Balašihā "Avangard" ar 4:2 pirmdien apspēlēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistus. 

Vēl pirms čempionāta sākuma Hārtlijs sacīja: "Jau tas vien, ka nevarēsim spēlēt Omskā, ir neticami slikta ziņa. Tas nav pareizi, ka arēna, kam ir vien desmit gadi, brūk kopā. Mēs šo procesu nevarējām kontrolēt, tāpēc jāpieņem fakts kā tāds, ka būs jāspēlē citviet. Man ir žēl Omskas kluba līdzjutēju, jo viņi pret mums izturas neticami labi. Kopš ierados Omskā, esmu izjutis fanu atbalstu."

Čempionāta turpinājumā "Avangard" Balašihā trešdien uzņems iepriekšējās sezonas čempionvienību Kazaņas "Ak Bars". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu