Rīgas "Dinamo" sarūgtina Indraši un Maskavas "Dinamo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.dinamoriga.lv

Visai pārliecinošu uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien izcīnīja Rīgas "Dinamo" komanda, kas savā laukumā ar 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) pieveica Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo".  

Vārtus Rīgas komandas sastāvā guva soms Matiass Mitinens, itāļu izcelsmes kanādiešu aizsargs Metjū Majone, uzbrucējs Andris Džeriņš un zviedrs Līnuss Videls, bet pretiniekiem ar precīziem metieniem izcēlās Daniils Tarasovs un Iļja Ņikuļins.

Rīgas "Dinamo" jau spēles 26. sekundē nopelnīja noraidījumu, kad ripu ārpus laukuma robežām izmeta Brendons Makmilans. Maskavieši par šādu gājienu sodīja savu pretinieci un realizēja skaitlisko vairākumu, kad ar vārtu guvumu 54. sekundē izcēlās Daņils Tarasovs.

Rīgas vienība spēles turpinājumā prata atgūties, jo ātrā uzbrukumā ripu no vārtu priekšas mērķī raidīja somu leģionārs Matiass Mītinens, panākot 1:1. Spēles turpinājumā mājiniekiem netrūka izdevību panākt pārsvaru, taču pirmās 20 minūtes noslēdzās neizšķirti.

Otrajā trešdaļā "Dinamo" kādā no epizodēm veiksmīgi saspēlējās pretinieku aizsardzības zonā, ripai nonākot pie Metjū Majones, kurš neviena netraucēts tuvojās vārtiem un ar precīzu metienu tālajā augšējā stūrī izvirzīja savu komandu vadībā. Majonem tas bija debijas vārtu guvums KHL.

Savukārt perioda izskaņā aizsargs Dmitrijs Šuļeņins ar plaukstas metienu no zilās līnijas panāca 3:1, turklāt nozīmīgu darbu izdarīja viņa komandas biedri, kas aizsedza skatu viesu komandas vārtsargam un liedza viņam saskatīt ripas lidojuma virzienu. Vēlāk vārtu guvums tika ieskaitīts Andrim Džeriņam. 

Pēdējā trešdaļā Rīgas komanda nonāca nepateicīgā situācijā, jo desmit sekunžu laikā noraidījumus nopelnīja Kristaps Sotnieks un Līnuss Videls. Līdz ar to Maskavas vienība tika pie lielā vairākuma iespējas, laukumā izejot arī Indrašim. To viesiem izdevās realizēt, jo vārtus guva Iļja Ņikuļins.

Tomēr cīņas turpinājumā arī mājinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, jo noraidījumu izpelnījās Ņikuļiņs. Pēc Miķeļa Rēdliha un komandas kapteiņa Laura Dārziņa saspēles ripa tika nogādāta Videlam, kurš trāpīja tukšajā vārtu stūrī un panāca 4:2.

Rīgas "Dinamo" - Maskavas "Dinamo" 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Daņils Tarasovs (Kagarļickis, Šipačovs) (0:54, vair.), 1:1 Matiass Mītinens (Klārks, Makmilans) (13:09), 2:1 Metjū Majone (Zaneti, Džeriņš) (32:43), 3:1 Andris Džeriņš (Šuļeņins, Dzierkals) (38:49), 3:2 Iļja Ņikuļins (Afinogenovs) (41:39, vair.), 4:2 Līnuss Videls (Rēdlihs, Dārziņš) (44:48, vair,).

Savukārt Indrašis šajā spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā Latvijas hokejists ne reizi nemeta pa vārtiem, bet trīs minūtes un 59 sekundes bija uz ledus vairākuma izspēlēs.

Savainojuma dēļ Rīgas vienībai šajā mačā un nākamās divas nedēļas nevar palīdzēt viens no aizsardzības balstiem Uvis Balinskis. 

Maskavas komanda šo sezonu sākusi neveiksmīgi, jo piecās spēlēs izcīnīta viena uzvara, piedzīvoti trīs zaudējumi pamatlaikā un viena neveiksme papildlaikā.

Indrašis maija sākumā noslēdza divu gadu līgumu ar "Dinamo" komandu, 27 gadus vecajam uzbrucējam pirmo reizi karjerā pievienojoties ārzemju vienībai. Šosezon viņš četrās spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Austrumu konferencē šobrīd pa astoņiem punktiem četrās spēlēs ir Omskas "Avangard", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet Rietumos vadībā ar astoņiem punktiem tikpat mačos ir Helsinku "Jokerit", kam ar sešiem punktiem seko Jaroslavļas "Lokomotiv", Maskavas "Spartak" un Maskavas CSKA. Rīgas "Dinamo" Rietumu konferencē ierindojas piektajā pozīcijā ar pieciem punktiem.

Tagad Rīgas hokejisti dosies tālākajā izbraukumā, četru dienu laikā aizvadot trīs spēles. Pirmā no tām būs svētdien Šanhajā pret vietējo "Kuņluņ Red Star", dienu vēlāk paredzēta spēle pret Habarovskas "Amur", bet 19. septembrī gaidāms mačs Vladivostokā pret vietējo "Admiral". 

Šogad katra komanda regulārajā turnīrā aizvadīs pa 62 mačiem. Gagarina kausa izcīņā iekļūs abu konferenču spēcīgākās astoņas vienības. 

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu