Tokijas olimpisko spēļu lāpa Japānā ieradīsies 2020.gada 20.martā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

2020.gada Tokijas vasaras olimpisko spēļu lāpa Japānā ieradīsies tā paša gada 20.martā, trešdien paziņoja olimpiādes rīkotāji.

Lapās iedegšana notiks 2020.gada 12.martā Grieķijā, bet pēc tam tā ceļos uz Tokiju. Lāpa Japānu sasniegs 20.martā, un olimpisko spēļu rīkotāja to sagaidīs valsts ziemeļaustrumos, kas 2011.gadā piedzīvoja postošu zemestrīci un cunami.

Nākamās sešas dienas lāpa tiks izrādīta Mijagi, Ivates un Fukušimas prefektūrās, kuras dabas katastrofas skāra visvairāk, bet pēc tam tā ceļos pa Japānu līdz 24.jūlija ieradīsies olimpisko spēļu stadionā Tokijā.

Tāpat trešdien olimpisko spēļu rīkotāji paziņoja, ka 26.septembrī sāksies brīvprātīgo pieteikšanās. Kopumā rīkotājiem būs nepieciešami aptuveni 80 000 brīvprātīgo.

Tokijas olimpisko spēļu norise plānota no 24.jūlija līdz 9.augustam. Tiesa, Japānu šajā laikā var piemeklēt karstuma vilnis, līdz ar to nav izslēgts, ka Tokijas olimpiskās spēles tiks pārceltas uz rudeni. Piemēram, 1964.gada vasaras olimpiskās spēles Tokijā norisinājās oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu