Latvijas sudraba puiši nākamgad PK izcīņas turnīru aizvadīs Iraklijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

2019.gada U-19 Pasaules kausa izcīņas turnīri basketbolā, kuros piedalīsies arī Latvijas puišu un meiteņu izlases, norisināsies Grieķijā un Taizemē, lēmusi Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Puiši par pasaules čempionāta godalgām cīnīsies Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies no 29.jūnija līdz 7.jūlijam.

Tajā piedalīsies Grieķija, šī gada U-18 Eiropas čempionāta piecas labākās komandas Serbija, Latvija, Francija, Krievija un Lietuva, Amerikas zonas izlases no ASV, Kanādas, Argentīnas un Puertoriko, Āzijas čempionāta labākajā četriniekā iekļuvušās Austrālija, Jaunzēlande, Ķīna un Filipīnas, kā arī Āfrikas divas spēcīgākās izlases Senegāla un Mali.

Latvijas U-18 basketbolisti šovasar Rīgā kļuva par Eiropas vicečempioniem, finālmačā piekāpjoties Serbijas vienaudžiem.

Zīmīgi, ka Grieķijas jaunie basketbolisti šajā turnīrā palika vien 14.vietā, saglabādami vietu augstākajā divīzijā tikai tāpēc, ka nākamgad rīkos arī U-18 Eiropas čempionātu.

Tikmēr meitenes par pasaules spēcīgākās komandas troni cīnīsies Taizemes galvaspilsētā Bangkokā, kur turnīrs norisināsies no 20. līdz 28.jūlijam.

Tajā bez mājinieces Taizemes cīnīsies šī gada Eiropas U-18 čempionāta labāko piecinieku sasniegušās Vācija, Spānija, Ungārija, Latvija un Beļģija, Amerikas zonas četriniekā iekļuvušās ASV, Kanāda, Argentīna un Kolumbija, kā arī Mali un Mozambika no Āfrikas. Pārējās četras dalībnieces noskaidrosies novembra sākumā Āzijas U-18 čempionātā.

Latvijas jaunās basketbolistes šogad U-18 Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu un arī ieguva ceļazīmi uz nākamā gada U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Zīmīgi, ka Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kas 2019.gadā visos Eiropas jaunatnes čempionātos būs pārstāvēta augstākajā divīzijā un kuras divas komandas izcīnījušas tiesības spēlēt U-19 Pasaules kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu