Parabobslejs netiks iekļauts 2022.gada ziemas paraolimpiskajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Parabobslejs netiks iekļauts 2022.gada ziemas paraolimpiskajās spēlēs, atsaucoties uz Starptautiskās paraolimpiskās komitejas (IPC) ziņojumu, informējusi Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

Pēc četriem gadiem ziemas olimpiskās spēles risināsies Pekinā, taču IPC ir lēmusi neiekļaut parabobsleju sporta veidu sarakstā. Šāds lēmums pieņemts, jo parabobslejs nespēja izpildīt uzņemšanas kritērijus.

"Esam pārsteigti par šādu IPC lēmumu," IBSF mājaslapā citēts šīs organizācijas prezidents Ivo Feriāni.

"Nemelošu, ka esam vīlušies, tomēr mēs turpināsim strādāt, lai parabobslejs būtu paraolimpisko spēļu programmā 2026.gadā. Šobrīd ir svarīgi saprast, kas ir jāuzlabo, lai šādas situācijas nebūtu. IBSF ir pilna nākamās sezonas parabobsleja programma un mēs turpināsim atbalstīt šo disciplīnu, kurā ir lieliski sportisti, bet šobrīd esam ļoti vīlušies."

IPC neizpildīja nosacījumu, ka minimums 12 valstīm no vismaz trīs reģioniem 2016./17.un 2017./18.gada sezonās bija regulāri jāpiedalās parabobsleja sacensībās.

Pekinas 2022.gada paraolimpiskās spēles risināsies no 4.līdz 13.martam un tās būs pirmās, kas notiks Ķīnā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu