Veids pēc gaidāmās NBA sezonas beigs karjeru

LETA/NBA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dveins Veids
Dveins Veids Foto: EPA/LETA

Trīskārtējs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Dveins Veids pēc gaidāmās sezonas noslēgs savu karjeru, paziņoja basketbolists.

Pašlaik 36 gadus vecais Veids savu pēdējo sezonu NBA aizvadīs Maiami "Heat" komandā, kura guva savus spožākos karjeras panākumus.

"Tas ir viss. Šai spēlei esmu atdevis visu, kas man ir, un esmu laimīgs par to. Visu, kas man palicis, atdošu vēl vienu sezonu," videopaziņojumā saka Veids.

Veidu 2003.gada NBA draftā ar piekto numuru izraudzījās "Heat" vienība un tajā pašā gadā viņš debitēja pasaules spēcīgākajā līgā, kur Maiami komandas sastāvā aizvadīja 13 sezonas. Šajā laikā viņš trīs reizes tika kronētas par NBA čempionu (2006., 2012., 2013.) un 12 reizes spēlēja NBA Visu zvaigžņu spēlē.

2016./2017.gada sezonu Veids pavadīja savas dzimtās pilsētas Čikāgas komandā "Bulls", bet iepriekšējo sezonu uzsāka Klīvlendas "Cavaliers" rindās līdz februārī maiņas darījumā atgriezās "Heat" vienībā.

Dveins iepriekšējā sezonā 67 spēlēs vidēji guva 11,4 punktus, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas un veica 3,4 rezultatīvas piespēles.

NBA karjeras laikā viņš 982 mačos vidēji guvis 22,5 punktus, izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas un veicis 5,5 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu