Saporo oficiāli atsakās no 2026. gada ziemas Olimpiādes rīkošanas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Sergei Bobylev/TASS

Japānas pilsēta Saporo atsaukusi savu kandidatūru 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai, taču koncentrēsies 2030. gada Olimpiādes kandidatūrai.

Kā ziņots, Hokaido salu, kurā atrodas Saporo, pirms nedēļas satricināja 6,7 magnitūdu stipra zemestrīce. Dabas katastrofā bojā gājušo skaits pārsniedza 40 cilvēkus.

Tiesa, arī pirms zemestrīces Saporo, visticamāk, būtu atteikusies no kandidatūras, jo tai trūka vietējo iedzīvotāju atbalsta.

Šobrīd ir oficiāli kļuvis zināms, ka Saporo nekandidēs uz olimpisko spēļu rīkošanu 2026. gadā, paziņojusi Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK). Tāpat Japānas Olimpiskā komiteja (JOC) pavēstījusi, ka tā vietā pilsēta kandidēs 2030. gada spēļu organizēšanai.

Saporo ziemas olimpiskās spēles uzņēma 1972. gadā.

Līdz ar to kandidatūras sākuma fāzē, kas ilgs līdz oktobrim, virzītas Kalgari (Kanāda), Milāna, Turīna un Kortīna d’Ampeco (Itālija), Erzuruma (Turcija) un Stokholma (Zviedrija). Kā vēstīts, jūnija sākumā Šveices kantona Valē iedzīvotāji referendumā neatbalstīja Sjonas pilsētas kandidēšanu uz 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, bet mēnesi vēlāk no cīņas par olimpiādi izstājās Austrijas pilsētu Grācas un Šlādmingas apvienotā kandidatūra.

Stokholmas kandidēšana īpaši aktuāla ir Latvijai, jo tā sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā vēlas aizvadīt Siguldas trasē.

Oktobrī Starptautiskās Olimpiskās komitejas sesijā Buenosairesā notiks balsošana par kandidātēm iekļūšanai nākamajā vēlēšanu cīņas posmā, bet mājvieta 2026. gada olimpiskajām spēlēm tiks nosaukta 2019. gada septembrī.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022. gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu