Latvijas kausa fināls atgriežas stadionā "Daugava"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Daugavas" stadions pēc rekonstrukcijas un jauno tribīņu būvniecības darbiem.
"Daugavas" stadions pēc rekonstrukcijas un jauno tribīņu būvniecības darbiem. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kausa izcīņas finālspēle notiks 24. oktobrī Rīgā, stadionā "Daugava", vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Šī būs pirmā reize kopš 2000. gada, kad cīņa par vienu no Latvijas sporta galvenajām trofejām notiks stadionā "Daugava", kas nesen tika atjaunots.

Trešdien, 19. septembrī, Ventspilī un Rīgā norisināsies Latvijas kausa izcīņas 2018. gada sezonas pusfināla spēles, kuru uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz sacensību finālu.

Gaidāmajās pusfināla spēlēs "Ventspils" uzņems RFS futbolistus, bet "Metta"/"Latvijas Universitāte" finālspēles norises vietā spēkosies ar citu galvaspilsētas klubu "Riga".

"Ventspils" kontā ir septiņas uzvaras Latvijas kausa izcīņā, kas turnīra vēsturē ir dalīts otrais labākais rādītājs (tikpat titulu ir Rīgas ASK un Rīgas "Elektrons", bet astoņi tituli ir Rīgas "Skonto"). 

Līdz šim pēdējo reizi Latvijas kausu virs galvām ventspilnieki cēluši 2016./2017. gada sezonā.

Savukārt RFS komanda pusfinālu sasniegusi trešo reizi pēc kārtas, un tas ir kluba līdz šim labākais sasniegums turnīrā.

"Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolisti Latvijas kausa izcīņas labāko četriniekā iekļuvuši pirmoreiz vēsturē, bet "Riga" rēķinā ir divi pēc kārtas sasniegti fināli, kuros abos piedzīvoti zaudējumi.

Visas četras komandas dalību turnīrā uzsāka no trešā posma jeb astotdaļfināla, kur viegli klājās vienīgi RFS, kamēr pārējās varēja svinēt grūtās cīņās iegūtas uzvaras.

Arī ceturtdaļfinālā pārliecinošākais sniegums padevās RFS, kas ar 3:0 uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komandu, kamēr "Riga" ar 3:1 apspēlēja valsts čempionus Jūrmalas "Spartaks".

Pārējās divas komandas pusfinālu sasniedza cīņās, kas ilga vairāk par 90 minūtēm - ventspilnieki ar 1:0 papildlaikā uzvarēja līdzšinējos turnīra čempionus "Liepāja"/"Mogo", bet mettieši pēcspēles sitienos (2:2 pēc pamatlaika un 3:3 pēc papildlaika) triumfēja pār  Komanda.lv" 1. līgas vienību "Daugavpils"/"Progress".

Līdzšinējā Latvijas kausa trofejas īpašniece bija "Liepāja"/"Mogo" komanda, kas pērn oktobrī finālā uzvarēja "Riga" futbolistus.

Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu