Stirnu buka sezonas kulminācija krāšņajā Līgatnes rudenī

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mareks Gaļinovskis / FotoMan.LV

Jau 29. septembrī Eiropas Sporta nedēļas ietvaros izcili ainaviskajā Līgatnes pusē Gaujas senlejā risināsies gada viskrāšņākais Stirnu buks – sezonas pēdējais, 7. posms, kurā uz rudenīgi spilgto krāsu fona noskaidrosim Stirnu buka čempionus.

333 PAGRABU ALAS UN CITI PĀRSTEIGUMI

Šī gada taku skrējienu seriāla noslēdzošajā posmā atkal atgriezīsimies lielākajā un vecākajā Latvijas nacionālajā parkā! Gaujas nacionālajā parkā lēksim jau trešo reizi – šoreiz tā kārtīgāk iepazīstot rehabilitācijas centra “Līgatne” tuvāko apkaimi, atgriezīsimies arī pērn iepazītajās Līgatnes pilsētas un tās apkārtnes takās burvīgā apvidū ar mežainām gravām un smilšakmens atsegumiem, Gaujas un tās kreisās pietekas Līgatnes upītes līkločos. Un, protams, ne velti Līgatni dēvē par alu pilsētu – tās te ir visur! Kopumā Līgatnē atrodas 333 pagrabu alas un 15 alu gaņģi.

Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins pauž prieku un gandarījumu par sadarbību ar Stirnu buku, kas izveidojās veiksmīga jau 2017. gadā. “Tas, ka Stirnu buks jau otro gadu lēks Līgatnē, ir liels sacensību organizatoru nopelns – pasākums jau pagājušajā gadā izdevās. Mēs esam pārliecināti, ka Stirnu buks šoruden būs vēl labāks! Skrējēji, kuri pastāvīgi piedalās Stirnu bukā un skrēja Līgatnē arī pērn, noteikti dodieties ciemos pie mums uz Līgatni arī šogad – jūs ik uz soļa ieraudzīsiet jaunus pārsteigumus! Piemēram, īpašs pārsteigums dalībniekiem ir sagaidāms jaunajā Tīkla parkā – tas ir pilnīgs KNOW HOW Latvijā! Starta un finiša zona šogad būs izvietota citur, tāpat trases būs citādākas un vēl interesantākas. Līgatne ir skaista un stipri mainīga, tādēļ tiem, kuri šeit startēja pagājušajā gadā, būs jo interesanti salīdzināt. Domāju, mūs gaida ļoti labs pasākums. Aicinām visus uz Līgatni!” sacīja domes priekšsēdētājs.

Izcili ainaviskajā Līgatnes Stirnu buka posmā Vāveres veiks 6 km distanci, Zaķi – 12 km, Buki – 23 km, Lūšus gaida brīnumskaists piedzīvojums 29 km garumā.

KOPVĒRTĒJUMĀ INTRIGA VISĀS DISTANCĒS

Visgrūtākajā, Lūša distancē pirms sezonas noslēdzošā etapa uz čempiona titulu vēl ir trīs reāli pretendenti – Jānis Kūms (5701 p.), Jānis Šņoriņš (5691) un pašreizējais Lūša distances čempions Uldis Kļaviņš (5674), distances līderu trijniekam izvietojoties 27 punktu robežās. Dāmām kopvērtējumā ar 48 punktu handikapu vadībā ir divkārtējā Stirnu buka čempione ventspilniece Laura Čakle, starp kuru un iepriekšējo divu posmu uzvarētāju Jekaterinu Sokunovu no Līvāniem noskaidrosies čempiones titula laureāte.

Jo īpaši spraiga cīņa par titulu solās būt Buka distancē starp lungiem. Sezonas līderus – divus iepriekšējo sezonu čempionus – talsinieku Gintu Lūsi (6062) un kuldīdznieku Kristapu Bērziņu (6054) kopvērtējumā šķir tikai 8 punkti!

Dāmām vēl viena līvāniete, sezonas līdere Kitija Valtere (6199) ar vairāk nekā 100 punktu handikapu var justies diezgan komfortabli pirms izšķirošā posma Gaujas senlejā. Tuvākā sekotāja Karīna Helmane-Soročenkova (6094) no Tukuma teorētiski vēl var iedzīt Valteri, taču tas ir izaicinošs uzdevums.

Foto: Publicitātes foto

Zaķa distances kopvērtējumā pārliecinošs sezonas līderis ar vairāk nekā 400 punktu handikapu ir Dainis Stepe no Turlavas. Tiesa, sezonas pēdējā posmā savu kārti var izspēlēt Džokers – Andris Ronimoiss, kurš šosezon startējis tikai četros posmos (sezonas ieskaitē vērā tiek ņemti pieci labākie rezultāti). Teorētiski ar izcilu startu pie zināmas apstākļu sakritības malēnietis vēl var sarūpēt pārsteigumu. Lūkosim! Interesanta situācija kopvērtējumā ir izveidojusies arī dāmām. Ar vairāk nekā 250 punktu handikapu vadībā ir Baiba Šņoriņa, taču dobelniece Līga Girgensone šosezon ir piedalījusies četros posmos, izcīnot četras uzvaras… Līdz ar to Līgatnē Girgensone kopvērtējuma tabulu var apgriezt kājām gaisā. Un Līga ir apņēmības pilna to paveikt…

KOMANDU KOPVĒRTĒJUMĀ VADĪBĀ LĪVĀNI, SKOLĀM – ENGURES VIDUSSKOLA

Komandu kopvērtējumā šogad galvenais pretendents uz 1. vietu ir Līvānu VK / Baltais komanda, kura pēc 6 posmiem iekrājusi 42215 punktus, Talsu Pakalnu sporta klubs ir otrie ar 41342 punktiem, 3. vietā nostabilizējusies Patria Sportland vienība ar 41026 punktiem. Ceturtie Moller Auto Ventspils / MRC – 40567, piektie RIEKSTI – 40473, bet olimpisko sešinieku noslēdz Grauda Spēks – 39808. Te viss vēl priekšā!

Skolu čempionāta kopvērtējumā Jelgavas 4. vidusskola cenšas iedzīt Engures vidusskolu. Engures vidusskola tikai par “mata tiesu” ir vadībā ar 449 dalībniekiem, Jelgavas 4. vidusskola ir turpat blakus ar 432 dalībniekiem, par stabilu vērtību Stirnu buks kļuvis arī Bauskas sākumskolā (186 dalībnieki), kopvērtējumā ieņemot 3. vietu. Aizputes viudusskola (144), Nīkrāces pamatskola (126) un Smārdes pamatskola (109) noslēdz TOP6.

IEKUSTINI ĶERMENI VISLATVIJAS ORIENTĒŠANĀS NAKTĪ!

Dienu iepriekš – 28. septembrī – aicinām iekustināt kaulus Eiropas Sporta nedēļas Vislatvijas orientēšanās naktī, kas risināsies astoņās Latvijas pilsētās: Cēsis, Liepāja, Talsi, Limbaži, Salaspils, Olaine, Vecumnieki un Rīga. Tā ir lieliska izdevība iemīt jaunas takas, kur kustēties dabā atkal un atkal! Vairāk informācijas beactivelatvia.lv, kur vari pieteikt un izveidot savu taku skrējienu vai atrast daudzus citus Eiropas Sporta nedēļas pasākumus, kuros piedalīties. Piecelies!

Stirnu buka sezonai punkts tiks pielikts 29. septembrī brīnumskaistajā Gaujas senlejā – Līgatnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu