Sportiskākā nedēļa visā gadā?

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/LETA

Šajā nedēļā sporta cienītāji pieredzēja kaudzi ar lielākiem vai mazākiem notikumiem, bet kas bija īpaši nozīmīgi? Lūdzām dalīties ar savu viedokli Latvijas lielākā sporta totalizatora Optibet vadītāju, ekspertu Daini Niedru.

Ar nelielu piesardzību, bet tomēr droši saku, ka šī diena Latvijā ir teju lielākā sporta notikumu ziņā šajā gadā. Šodien visā valstī norisinās “Olimpiskā diena 2018”, kurā piedalīsies aptuveni 145 000 dalībnieku. Tas ir rekordliels skaits – teju viena divdesmitā daļa valsts iedzīvotāju nodarbosies ar sportiskām aktivitātēm! Jā, skaitlis ir tik tiešām iespaidīgs. Un ne bez pamata – sportiskās aktivitātes individuālā un komandu līmenī norisinās 650 vietās 95 mūsu valsts novados un pilsētās. Vai kas tamlīdzīgs ir kādreiz piedzīvots? Šie svētki sportam ir liekami vienā plauktā apjoma un nozīmīguma ziņā ar Dziesmu un deju svētkiem. Ja nu kāds pa nedēļu bija atlicis savus plānus nedaudz pasportot, tad to šodien no rīta varēja vēl uzspēt, jo diena tika atklāta ar kopīgu Olimpisko rīta vingrošanu visās aktivitāšu norises vietās.

Ja piedalījies – super, nav nekā labāka kā iesākt nedēļas pēdējo darba dienu ar kārtīgu pamošanos vingrojot.

Nekas ja tomēr nepiedalījies, Tev vēl būs iespēja. “Olimpiskā diena 2018” iesāk “Eiropas Sporta nedēļas” pasākumu programmu, kurā noteikti vari atrast sev piemērotāko veidu, lai veicinātu savu fizisko veselību. Pačukstēšu, es jau esmu manījis sporta klubus, kas šo pasākumu ietvaros piedāvā pievilcīgas atlaides, tā kā vērts apdomāt un izmantot, ja iepriekš nav bijusi 110% motivācija pasportot.

Turpinot par individuālo sportu, vai vakardien skatījies Aļonas Ostapenko Seulas “International” turnīra maču pret Jekaterinu Aleksandrovu? Nē, neskatījies? Njā, lietus mēdz patraucēt ne tikai ikdienas dzīvi, bet arī sportu.

Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AHN YOUNG-JOON/TT NYHETSBYRÅN

Vakardien neveiksmīgi laikapstākļi traucēja izspēlēt iepriekšējos divus mačus bez pārtraukumiem, līdz ar to Aļonas mačs, kas bija trešais rindā Seulas WTA centrālajā kortā, tā arī palika neizspēlēts. Tas tika atstāts uz šo rītu. Tomēr šoreiz nevar teikt veco sakāmvārdu – kas vēlu nāk, tas labi nāk, jo mūsu tenisiste piekāpās Jekaterinai Aleksandrovai ar 3-6, 2-6 un nu Aļonai Seulas “International” turnīrs ir jāpamet.

Tā vien izskatījās, ka Aļona nu nekādi nespēj atrast labu spēles ritmu, līdz ar to arī piedzīvoja zaudējumu. Šī mača rezultāts nebūtu bijis īpaši zīmīgs, ja ne Aļonas pērnā gada sniegums Seulā, kad viņa izcīnīja čempiones titulu. Žēl, jo šoreiz ne tikai neizdevās nosargāt čempiones titulu, bet arī vietu WTA pasaules ranga desmitniekā. Nākamnedēļ viņa noslīdēs, visticamāk, par vienu pozīciju uz 11. vietu.

Tomēr vakardien no dienvidaustrumu Āzijas nāk arī labas ziņas par mūsu sportistu sniegumu. Proti, Latvijas taekvando cīkstone Inese Tarvida vakardien Taivānā izcīnīja augsto trešo vietu “Grand Prix” posmā un pirmo reizi savā karjerā šāda līmeņa sacensībās kāpa uz goda pjedestāla. Teicams sasniegums, jo “Grand Prix” sacensībās piedalās tikai pasaules labākie taekvando sportisti, turklāt – šīs ir sacensības, kurās tiek dalīti kvalifikācijas punkti 2020. gada Tokijas olimpiādei. Šajās sacensībās piedalījās abas māsas Tarvidas – Inese un Jolanta, tomēr Inese sevi pierādīja daudz pārliecinošāk un labāk. Inese uzvarēja pirmo cīņu pret Filipīnu pārstāvi, kā arī guva pārliecinošu uzvaru astotdaļfinālā, lai jau tālāk, ceturtdaļfinālā, pārspētu divkārtējo olimpisko čempioni Džeidu Džonsu.

Inese Tarvida
Inese Tarvida Foto: Laszlo Sulyok / taekwondodata.com

Pusfinālā gan vairs negāja tik viegli un Inese vienlīdzīgā cīņā, pie tam tikai papildlaikā, zaudēja Turcijas pārstāvei un ieguva dalītu trešo vietu.

Dalīta trešā vieta vai nē, tomēr lielisks sniegums, jo turcietes līdzšinējos sasniegumos var atrast 2015. gada pasaules čempiones titulu un divkārtēju Eiropas čempiones titulu svara kategorijā līdz 62 kilogramiem.

Vēlos gan piebilst, ka pērn Inese Tarvida ieguva bronzas godalgu pasaules čempionātā, līdz ar to viņas konkurence pretiniekiem ir sīva un ne ar pliku roku ņemama.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu