Latvijas basketbolistes zaudē izredzes iekļūt PK izslēgšanas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gunta Baško spēlē pret Senegālas izlasi Pasaules kausā
Gunta Baško spēlē pret Senegālas izlasi Pasaules kausā Foto: EPA/LETA

Pēc ASV uzvaras pār Ķīnas vienību Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien oficiāli zaudēja izredzes iekļūt Tenerifē (Spānija) notiekošās Pasaules kausa izcīņas izslēgšanas turnīrā.

Līdz ar to otrdien gaidāmais duelis pret titulēto ASV komandu Latvijai būs pēdējais šajās meistarsacīkstēs.

D grupas mačā ASV svētdien uzvarēja ķīnietes ar 100:88 (25:20, 23:19, 29:29, 23:20).

ASV izlases labā 23 punktus iemeta Brianna Stjuarte, bet ķīnietēm 20 punktus sameta Haņa Sjui.

Amerikānietes par pasaules čempionēm kļuvušas desmit reizes, turklāt viņu rēķinā ir arī astoņas olimpisko spēļu zelta medaļas.

Pirms tam svētdien Latvijas basketbolistes dramatiskā izskaņā ar 69:70 (19:15, 10:13, 23:22, 17:20) zaudēja Senegālai, jau tobrīd gandrīz atvadoties no izredzēm izkļūt no grupas.

D grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām līderei ASV ir uzvaras abās spēlēs, kamēr ar vienu panākumu seko Ķīna un Senegāla, bet Latvija zaudējusi abās cīņās.

Pat uzvara pār ASV basketbolistēm Latvijai neļaus būt augstāk par pēdējo vietu grupā, jo savstarpējās cīņās tā zaudēja gan ķīnietēm, gan senegālietēm.

Tikmēr vēl vienā svētdienas pievakares mačā Francijas basketbolistes A grupas ietvaros ar 75:69 (26:17, 12:19, 16:23, 21:10) uzveica Grieķiju, arī tiekot pie sava otrā panākuma turnīrā.

Uzvarētājām 20 punktus iemeta Endene Mijema. Savukārt Grieķijas komandu no zaudējuma neglāba pieredzējušās Evantijas Malci 26 gūtie punkti.

Francūzietes ir pašreizējās Eiropas vicečempiones.

Pirms tam svētdien A grupas ietvaros Kanādas basketbolistes 82:63 (18:10, 27:14, 16:16, 21:23) apspēlēja Dienvidkorejas komandu.

A grupā pa divām uzvarām guvušas Kanāda un Francija, kamēr pa diviem zaudējumiem ir Grieķijai un Dienvidkorejai.

Grupu uzvarētājas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Pasaules kausa uzvarētāja izcīnīs ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Planētas 16 labākās izlases par pasaules čempiontitulu Tenerifē cīnīsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu