Porziņģis: Pie jauna līguma sarunām nonāksim, kad pienāks īstais brīdis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/LETA

Kristaps Porziņģis pagaidām ir neziņā par laiku, kad atgriezīsies laukumā. Viņš arī nedomā par līguma pagarināšanu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Ņujorkas "Knicks", bet kluba vadība ar latvieti rēķinās ilgtermiņā. 

Iepriekš medijos vairākkārt izskanējusi informācija, ka 23 gadus vecais Porziņģis varētu noslēgt piecu gadu līgumu ar "Knicks", kura summa varētu sasniegt 157 miljonus dolāru (138,9 miljoni eiro).

"Knicks" vadība ar jauna līguma noslēgšanu nesteidzas. Ja tas tiks izdarīts nākamajā vasarā, tad komandas algu griestos atbrīvotos papildu 10 miljoni ASV dolāru. 

Ņujorkas kluba ģenerālmenedžeris Skots Perijs iepriekš atklāja, ka šovasar ar Porziņģa pārstāvjiem bijušas sarunas arī par jauna līguma noslēgšanu, tomēr diskusiju saturu viņš neatklāja. 

Skots Perijs (no labās) un "Knicks" prezidents Stīvs Milss
Skots Perijs (no labās) un "Knicks" prezidents Stīvs Milss Foto: Seth Wenig/TT NYHETSBYRÅN

"Porziņģa pārstāvji zina, ka vēlamies viņu paturēt un noslēgt ilgtermiņa līgumu," teica Perijs, piebilstot, ka latvietis ir svarīga "Knicks" nākotnes sastāvdaļa.

"Knicks" klubs ir pārbūves procesā, un gaidāmā sezona, visticamāk, tiks ziedota nākotnes vārdā. Nākamajā vasarā komanda cer piesaistīt kādu no līgas zvaigznēm. Pēc šīs sezonas par brīvajiem aģentiem kļūs tādi spēlētāji kā Kevins Durants, Klejs Tompsons, Džimijs Batlers, Kavai Lenards un Kairijs Ērvings, kura vārds "Knicks" sakarā locīts visbiežāk. 

Kairijs Ērvings
Kairijs Ērvings Foto: AP/Scanpix

ESPN ziņo, ka "Knicks" panācis vienošanos par līguma pārtraukšanu ar dārgo francūzi Žoakimu Noā, kuram līgumā atlikušas divas sezonas. Atlikušo atalgojumu 33 gadus vecais Noā saņemšot vairāku gadu laikā. 

"Tā ir lieta, par kuru es nedomāju," par potenciālo jauno līgumu mediju dienā žurnālistiem sacīja Porziņģis. "Ar to nodarbojas mani pārstāvji, un pie šīm sarunām nonāksim, kad pienāks īstais brīdis."

Porziņģis iepriekšējā sezonā, pirms iedzīvojās ceļgala krustenisko saišu plīsumā, vidēji mačā guva 22,6 punktus un bloķēja 2,4 pretinieku metienus. 

Nesen Ziemeļamerikas medijos uzvirmoja runas par Kortnija Lī prom došanos no Ņujorkas. Viņš neietilpstot komandas nākotnes vīzijā, turklāt viņa alga ir 12,3 miljoni un basketbolists jau sasniedzis 32 gadu vecumu. 

Ar Lī, tāpat kā Noā, līgumu savulaik noslēdza kādreizējais "Knicks" prezidents Fils Džeksons. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu