Šteinberga atkārtojusi sieviešu izlases rezultativitātes rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anete Šteinberga
Anete Šteinberga Foto: FIBA.com

Rezultatīvi Pasaules kausa (PK) izcīņas noslēdzošo grupu turnīra maču otrdien aizvadīja Latvijas izlases spēka uzbrucēja Anete Šteinberga, kura pret spēcīgo ASV valstsvienību izcēlās ar gūtiem 30 punktiem, atkārtojot nacionālās komandas rezultativitātes rekordu. 

28 gadus vecā Šteinberga spēlē pret amerikānietēm (76:102) laukumā pavadīja 34 minūtes un četras sekundes, kuru laikā guva 30 punktus (1p., 3/3, 2p., 6/18, 3p. 5/11), savāca deviņas atlēkušās bumbas un veica trīs rezultatīvas piespēles. 

30 punktus 2005. gadā Eiropas čempionātā spēlē pret Turciju iemeta viena no visu laiku labākajām latviešu basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota. 

Šteinberga kļuva par Latvijas izlases rezultatīvāko spēlētāju Pasaules kausa izcīņā. Vidēji spēlē viņa guva 19,3 punktus un savāca arī 11,7 bumbas zem groziem, būdama labākā arī šajā rādītājā. 

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā 190 centimetrus slaidā Šteinberga ieņem trešo vietu, kamēr labākā punktu guvēja ir austrāliete Elizabete Kembedža, kas vidēji spēlē sametusi 27,7 punktus. 

Šteinberga pēc grupu turnīra ir otra labākā cīņā par atlēkušajām bumbām. Līdere ir beļģiete Emma Mēsemane, kurai vidēji mačā 13,3 atlēkušās bumbas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu