No kritiena piecelties divreiz stiprākām (1)

Kristaps Plaums, LETA, speciāli TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas sieviešu basketbola izlase
Latvijas sieviešu basketbola izlase Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlase Pasaules kausu noslēdza ar trim zaudējumiem trīs spēlēs, lai gan klusībā visi cerēja uz ko vairāk. Kaut kur zemapziņā mērķi daudzām basketbolistēm, treneriem un funkcionāriem bija paši augstākie, bet skaļi tika piesaukts pirmā astotnieka jeb ceturtdaļfināla vārds.

Pirmdien, kad jau bija skaidrs, ka Latvija nespēlēs izslēgšanas turnīrā un trešdien dosies mājās, komanda izskatījās sagrauta. Tomēr jau nākamajā dienā spēlē pret ASV neviena no basketbolistēm laukumā nedevās ar nolemtības sajūtu. Pārtraukt amerikāniešu iespaidīgo uzvaru sēriju neizdevās, taču iemest 76 punktus planētā titulētākajai komandai ir cienījams rezultāts un laba ceļamaize basketbolistu turpmākajām karjerām un nākamajiem turnīriem.

Robeža starp braukšanu mājās un otro vietu apakšgrupā bija ļoti šaura - pret Ķīnu un Senegālu summā tika zaudēti nieka četri punkti. Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts ne velti vairākkārt uzsvēris katras epizodes dārgo cenu. Ja kaut kur svaru kausi būtu nosvērušies par labu Latvijai, mūsu basketbolistes no apakšgrupas izietu ar divām uzvarām un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiktos ar Japānu, bet ceturtdaļfinālā - ar Austrāliju.

Pēc pēdējās spēles izlasi pie arēnas sagaidīja līdzjutēju pūlis, kas ar apsveikumiem un skaļiem saukļiem atvadījās no saviem elkiem līdz nākamajam lielajam turnīram. Ne no līdzjutēju, ne basketbolistu sejām nevarēja nolasīt, ka ceļamaizē ir trīs zaudējumu nasta. Priekšā vēl atskaite LBS Treneru komisijai un Valdei, taču sniegumu Pasaules kausā par sliktu nevar saukt.

Protams, ka galvenais nav tikai piedalīties, bet atrašanās starp spēcīgākajām 16 izlasēm un konkurētspējīgs sniegums pret divām labāko divpadsmitniekā iekļuvušajām izlasēm nav peļams.

Latvijas komandu klātienē atbalstīja arī basketbolistu ģimenes - līdzi saviem tuvākajiem bija ieradušās Babkinu, Šteinbergu, Putniņu, Laksu saimes, kā arī spēlētāju draugi un citi tuvinieki. Latvietēm turnīrs ir beidzies, bet uz salas dzīve turpinās. Atpūta nav noslēgusies vairākiem Latvijas izlases līdzjutējiem, kuri pēc turnīra uzreiz nav devušies mājup, bet turpina izbaudīt Tenerifes sniegtās iespējas. Piemēram, Andris jeb cilvēks-grozs tuvākajās dienās, kas palikušas šajā salā, plāno izlēkt ar paraplānu un salu apskatīt no helikoptera.

Foto: Kristaps Plaums

Andrim došanās prom paredzēta ceturtdien. Bija cerēts uz vēl vienu spēli, bet izlases apstāšanās grupu kārtā pavērusi opcijas citai atpūtai.

Viņš klātienē Latviju dažādos sporta veidos atbalsta jau desmit gadus, bet sieviešu izlasei līdzi devās pirmo reizi.

Latvijas basketbolistes šorīt pameta Tenerifi un, ja nebūs nekādu šķēršļu, vakarā plkst.22.15 pēc Latvijas laika atgriezīsies Rīgā. Tiesa, atpūtai gan laika nebūs, jo jau nākamnedēļ daudzviet Eiropā sāksies klubu basketbola sezona.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu