Par kurām pasaules futbola zvaigznēm nobalsoja Latvijas pārstāvji?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Modričs
Luka Modričs Foto: EPA/LETA

Jau vēstīts, ka horvāts Luka Modričs atzīts par gada labāko futbolistu, bet francūzis Didjē Dešāns par labāko treneri vīriešu futbolā. Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) balvu laureātu noteikšanā piedalījās arī Latvijas pārstāvji - futbola izlases kapteinis un vārtsargs Andris Vaņins, galvenais treneris Miksu Pātelainens un Latvijas Futbola federācijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Ilvars Koscinkevičs.

Balsojumā no katras FIFA dalībvalsts piedalījās trīs pārstāvji - valstsvienības kapteinis, galvenais treneris un mediju pārstāvis. Balsojuma dalībniekiem labākie treneri un labākie futbolisti bija jāsarindo no pirmās līdz trešajai vietai - par pirmo vietu piešķirot 5 punktus, par otro 3 punktus, par trešo 1 punktu. 

Vaņins par gada labāko treneri uzskata francūzi Zinedinu Zidānu, kurš iepriekš vadīja Spānijas klubu Madrides "Real". Otrajā vietā viņš ierindoja Spānijas kluba Madrides "Atletico" stūrmani argentīnieti Djego Simeoni, bet trešajā pozīcijā - Vācijas speciālists Jirgenu Klopu, kurš vada Anglijas klubu "Liverpool".

Pātelainens savu pirmās vietas balsi atdeva par Francijas izlases galveno treneri Didjē Dešānu, otrajā vietā viņš ierindoja spāni Žuzepu Gvardiolu (Mančestras "City", Anglija), bet trešajā pozīcijā tika atzīmēts jau iepriekš minētais Simeone.

Koscinkevičs, kurš ikdienā televīzijā komentē augstākās raudzes futbola spēles klubu sacensībās, savu pirmo izvēli veica par Dešānu. Otro vietu viņš atvēlēja Zidānam, bet trešo Klopam.

Balsojuma tabula par gada labāko treneri.

Savukārt balsojumā par gada labāko futbolistu Vaņins pirmo vietu atvēlēja Francijas izlases un Parīzes "Saint-Germain" uzbrucējam Kilianam Mbapē. otrajā vietā tika ierindots Horvātijas izlases un "Real" kluba pussargs Modričs, bet trešajā Portugāles izlases un "Real" (tagad Turīnas "Juventus", Itālija) uzbrucējs Krištianu Ronaldu.

Pātelainens par gada labāko futbolistu uzskata Modriču, otrajā vietā viņš ierindoja Francijas izlases un Madrides "Atletico" uzbrucēju Antuānu Grīzmanu, bet trešajā aizsargu Rafaelu Varānu (Francijas izlase un Madrides "Real").

Koscinkevičs balsojumā par pasaules gada labāko futbolistu pirmo vietu atvēlēja Modričam, otro vietu Ēģiptes izlases un "Liverpool" uzbrucējam Mohamedam Salāham, bet trešo Ronaldu.

Balsojuma tabula par pasaules gada labāko futbolistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu