Latvijas izlases futbolists Karašausks no nākamās sezonas pārstāvēs RFS komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Karašausks
Artūrs Karašausks Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases futbolists Artūrs Karašausks nākamajā sezonā atkal spēlēs "SynotTip" futbola virslīgā, jo pievienosies RFS komandai, trešdien paziņoja Rīgas klubs.

Karašausks šobrīd pārstāv Kazahstānas čempionāta vienību Oralas "Akžajik", taču nākamajā sezonā viņš atkal spēlēs dzimtenē.

Patlaban 26 gadus vecais Karašausks uz Kazahstānu pārcēlās jūnijā, bet pirms tam spēlēja citā Latvijas klubā "Liepāja"/"Mogo", kura rindās šosezon "SyntTip" virslīgā iesita četrus vārtus. Savukārt pirms šīs virslīgas sezonas Karašausks bija neveiksmīgā pārbaudē Krievijas premjerlīgas klubā Permas "Amkar".

Tikmēr Kazahstānas klubā "Akžajik" viņš šosezon piedalījies deviņās vietējā čempionāta spēlē, gūstot divus vārtus. Šobrīd "Akžajik" komanda Kazahstānas čempionātā ar 29 punktiem 27 spēlēs ir astotajā vietā, bet iepriekšējā sezonā tā ieņēma vien desmito pozīciju. Šajā turnīrā spēlē 12 vienības.

Savukārt RFS šobrīd turpina cīņu par Latvijas čempionu titulu, virslīgā ar 46 punktiem ir otrajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no "Riga" komandas.

Pērn Karašausks bija starp trim pretendentiem uz 2017.gada Latvijas labākā futbolista titulu, ko beigās ieguva Andris Vaņins.

Uzbrucējs pērn ar desmit vārtiem bija rezultatīvākais vietējais futbolists Latvijas virslīgā. Tāpat viņš divus vārtus guva Latvijas kausa finālā, palīdzēdams "Liepāja"/"Mogo" komandai iegūt trofeju, kā arī ar precīzu sitienu atbildes mača pēdējās sekundēs ieveda vēju pilsētas vienību UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā. Neskatoties uz rezultatīvo sniegumu, Karašausks netika izsaukts uz Latvijas futbola izlases spēlēm, jo viņam bija nesaskaņas ar tā brīža galveno treneri Aleksandru Starkovu.

Tiesa, šogad, kad par komandas galveno treneri tika iecelts Miksu Pātelainens, Karašausks atgriezās izlasē. Kopumā viņš tās rindās 16 spēlēs pie vārtiem nav ticis.

Karašausks lielāko daļu karjeras aizvadījis nu jau bankrotējušajā Rīgas "Skonto" komandā, tomēr vairākkārt arī devies leģionāra gaitās. Tā 2010.gadā uzbrucējs bija izīrēts Ukrainas vienībai Dņepropetrovskas "Dņipro", bet 2014.gada pirmajā pusē bija izīrēts Krievijas premjerlīgas vienībai Kazaņas "Rubin", tomēr laukumā viņš tā arī neizgāja. Tāpat viņš uzspēlējis Polijas augstākās līgas vienībā Glivices "Piast" un Šveices otrās līgas klubā "Wil 1900".

2013.gadā Karašausks kļuva par Latvijas futbola virslīgas rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat viņš 2010.gadā ar "Skonto" kļuva par Latvijas čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu