"Ventspils" basketbolisti sezonu sāk ar zaudējumu "Kalev"/"Cramo"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sander Ilvest

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā piektdien "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas pirmajā spēlē Latvijas čempione "Ventspils" ar rezultātu 85:97 (23:24, 24:25, 21:22, 17:26) piedzīvoja neveiksmi pret Igaunijas spēcīgāko komandu Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Spēles ritējums bija līdzīgs, jo pēc pirmajām 30 minūtēm rezultāts vēstīja 71:68 Tallinas komandas labā, kas nozīmēja saspringtu spēles izšķirošo ceturtdaļu. Tajā labāku sniegumu demonstrēja "Kalev"/"Cramo", jo pēdējo ceturtdaļu igauņu vienība uzvarēja ar 26:17.

Rezultatīvākais "Ventspils" sastāvā ar 19 punktiem bija Džonatans Erledžs, kuram ar 11 atlēkušajām bumbām izdevās sasniegt "double-double". Vēl 16 punktus guva Ingus Jakovičs, bet 13 punktus pievienoja Entonijs Bīns.

Tikmēr uzvarētājiem 17 punktus guva Čevouns Lūiss, bet 15 punktus pievienoja Branko Mirkovičs.

Sestdien tiks aizvadītas vēl sešas turnīra spēles.

Latvijas čempione "Ventspils" šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kā arī pievienojušies leģionāri Bīns, Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

"Ventspils" jūnijā par Latvijas čempioni tika kronēta desmito reizi, kamēr "Kalev"/"Cramo" labākā Igaunijā bijusi arī tikpat reižu.

Tieši "Ventspils", "Kalev"/"Cramo" un Latvijas vicečempione "VEF Rīga" tiek uzskatītas par apvienotā čempionāta galvenajām favorītēm.

Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā piedalīsies 15 komandas. Latviju pārstāvēs "Ventspils", "VEF Rīga", "Jūrmala", "Ogre", "Latvijas Universitāte" (LU), "Jēkabpils"/"SMScredit.lv", "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), bet Igauniju Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte" (TU), Raplas "Avis Utilitas", Pērnavas "Sadam", "Valga"/"Valka", TTU KK un TLU/ "Kalev".

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu