Smits kļūst par boksa supersērijas čempionu supervidējā svarā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kelams Smits
Kelams Smits Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas bokseris Kelams Smits piektdien Saūda Arābijas pilsētā Džidā kļuva par Pasaules boksa supersērijas un Muhameda Ali balvas ieguvēju supervidējā svara kategorijā (līdz 72,2 kilogramiem).

Finālā patlaban 28 gadus vecais Smits ar nokautu pārspēja divus gadus vecāko tautieti Džrdžu Grovsu.

Ar šo uzvaru Smits kļuva ne tikai par Muhameda Ali vārdā nosauktās balvas īpašnieku, bet atņēma arī Grovsam Pasaules boksa asociācijas (WBA) čempiona jostu. Grovss iepriekš čempiona godā bija 16 mēnešus.

Smits uzvaru guva septītajā no 12 raundiem, noguldot pretinieku uz ringa dēļiem.

Karjeras laikā Smits uzvarējis visās 25 profesionālajās cīņās, 18 dueļos panākumu gūstot ar nokautu. Tikmēr Grovsam nu ir četri zaudējumi 32 cīņās.

Par Boksa supersērijas uzvarētāju pirmajā smagajā svara kategorijā kļuva ukrainis Oleksandrs Usiks, kurš pusfinālā gada sākumā pieveica Mairi Briedi, bet finālā vasarā pārspēja krievu Muratu Gasijevu. Usiks kļuva par pirmā turnīra uzvarētāju un arī absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā. Ukraiņa īpašumā pašlaik ir Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

Jau drīzumā šajā svara kategorijā sāksies otrā Boksa supersērijas izcīņa, kurā atkal piedalīsies Briedis, latvietim 10.novembrī Čikāgā aizvadot ceturtdaļfināla cīņu pret Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans. Tikmēr Usiks šoreiz supersērijā nepiedalīsies, līdz ar to šosezon turnīrā, iespējams, netiks dalītas čempionu jostas. Plānots, ka ukrainis savas jostas aizstāvēs novembrī, kad viņam tiek paredzēta cīņa ar britu Toniju Beljū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu