"Dinamo" izgāž spēles sākumu un 10 vārtu mačā zaudē "Baris" hokejistiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ielaižot piecas ripas savos vārtos pirmo 19 minūšu laikā, zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā sestdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo" komanda, kas "Arēnā Rīga" ar 3:7 (0:5, 2:0, 1:2) piekāpās Kazahstānas vienībai Astanas "Baris".  

Latvijas kluba rindās ar precīziem metieniem izcēlās Matiass Mitinens, Metjū Majone un Kevins Klārks, visiem realizējot skaitlisko vairākumu, piedevām otro un trešo vārtu guvumā mājinieki bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

Majone un Klārks nopelnīja arī pa rezultatīvai piespēlei, pēdējam tiekot atzītam par labāko mājinieku rindās, kamēr Līnuss Videls un Lauris Dārziņš nopelnīja pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Rīdzinieki pirmās 20 spēles minūtes aizvadīja zem katras kritikas, pirmo ripu ielaižot jau 39.sekundē, bet pēc nepilnām trik minūtēm zaudējot ar 0:2. Arī turpinājumā laukuma saimniekiem nekas prātīgs neizdevās, ļaujot pretiniekiem saimniekot savā zonā un panākt 5:0.

"Baris" labā vārtus guva Patriss Kormjē, Kevins Dalmens, Ņikita Mihailss, Darens Dīcs un Kērtiss Volks, kuram arī divas rezultatīvas piespēles.

Pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem mājinieki veica vārtsargu maiņu, Timura Biļalova vietā sūtot Kristeru Gudļevski, taču arī viņš pēc 52 sekundēm varēja ķeksēt ripu no sava "cietokšņa", pēc tam reizi kapitulējot arī perioda pirmspēdējā minūtē, kad skaistu izgājienu veica Valks.

Šī nav pirmā reize šosezon, kad Rīgas "Dinamo" izgāž spēles pirmo periodu. Tiesa, tāpat rīdzinieku vēsturē ir bijis mačs, kurā izdevies atspēlēt piecu ripu deficītu.

Savukārt otrajā periodā laukuma saimnieki izmantoja "Baris" grēkošanu ar noraidījumiem. Pēc tam, kad viesi uz neilgu brīdi palika trijatā, Ģirts Ankipāns laukumā Gudļevska vietā laida sesto laukuma spēlētāju. Tas gan netika izmantots, taču spēlējot piecatā pret četriem pretiniekiem vārtus guva Matiass Mitinens. Ripa pēc Līnusa Videla metiena palika uz "Baris" ripu ķērāja Henrika Kārlsona sargāto vārtu līnijas, taču manīgākais bija Mitinens, kurš to iestūma vārtos, gūstot savus piektos vārtus sezonā.

Savukārt otrā perioda pēdējā minūtē, kad "Dinamo" vēlreiz ieguva vairākumu, Gudļevskis atkal devās malā, bet spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem mājinieki panāca 2:5. Precīzu metienu no zilās līnijas izdarīja aizsargs Metjū Majone, gūstot savus trešos vārtus sezonā.

Savukārt otrā perioda pēdējā minūtē, kad "Dinamo" vēlreiz ieguva vairākumu, Gudļevskis atkal devās malā, bet spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem mājinieki panāca 2:5. Precīzu metienu no zilās līnijas izdarīja aizsargs Majone, gūstot savus trešos vārtus sezonā.

Savukārt noslēdzošajā periodā 47.minūtē Kormjē straujā pretuzbrukumā panāca jau 6:2 viesu labā. Mājinieki gan nepadevās, jo ieguvuši vēl vienu vairākumu, atkal nomainīja Gudļevski pret sesto laukuma spēlētāju, šoreiz ar plaukstas metienu no zonas vidus izceļoties Klārkam, kuram tie bija otrie gūtie vārti sezonā.

Piecas minūtes pirms mača beigām "Dinamo" vēlreiz nomainīja vārtsargu, taču šoreiz vēlamos augļus tas nenesa, jo viesi ripu izsvieda no savas zonas, bet ātrākais pie tās bija Petersons, panākot 7:3.

Rīgas "Dinamo" - Astanas "Baris" 3:7 (0:5, 2:0, 1:2)

Vārtu guvēji: 1:0 Patriss Kormjē (Bočenskis, Petersons) (0:39), 2:0 Kevins Dalmens (Bočenskis, Blekers) (vair., 2:41), 3:0 Ņikita Mihailss (Volks, Dīcs) (12:52), 4:0 Darens Dīcs (Volks) (13:45), 5:0 Kērtiss Volks (Dalmens) (vair., 18:37), 5:1 Matiass Mitinens (Klārks, Videls) (vair., 34:06), 5:2 Metjū Majone (Dārziņš, Videls) (vair., 39:35), 6:2 Patriss Kormjē (Petersons, Starčenko) (46:52), 6:3 Kevins Klārks (Dārziņš, Majone) (vair., 48:33), 7:3 Andrē Petersons (Kormjē) (56:01). 

Latvijas klubs šosezon 12 spēlēs ir izcīnījis sešas uzvaras, kas ar 13 punktiem ļauj ieņemt piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Baris" ar 15 punktiem 11 dueļos ir Austrumu konferences septītajā vietā.

"Baris" komandai šobrīd ir trīs uzvarētu spēļu sērija, tostarp pret Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

Rietumu konferences vadībā ar 18 punktiem 11 spēlēs ir Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kam ar 16 punktiem seko Maskavas CSKA, kas ir savas divīzijas līdere, tādēļ konferences kopvērtējumā ir virs SKA, neskatoties uz to, Sanktpēterburgas klubam ir 17 punkti. Ceturtā ar 15 punktiem ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr Rīgas "Dinamo" tikusi pie 13 punktiem 12 dueļos.

Vēl par punktu atpaliek Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", kas ir sestā, bet Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" ar deviņiem punktiem 13 mačos ir devītā, kamēr Maskavas "Dinamo" un Miks Indrašis ar deviņiem punktiem 12 cīņās ir pozīciju zemāk.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir maksimāli iespējamie 24 punkti 12 mačos, bet četrus punktus tai zaudē Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard".

27. septembra spēlē pret HK "Soči" savainojumus guva uzreiz trīs Rīgas "Dinamo" hokejisti – aizsargs Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Brendons Makmilans un Miķelis Rēdlihs, no kuriem, visticamāk, neviens nevarēs palīdzēt mačā pret "Baris".

No savainojumiem joprojām atveseļojas arī aizsargs Uvis Balinskis un uzbrucējs Gints Meija, kuri arī pret "Baris" vēl nespēlēs.

Rīgas "Dinamo" četru mājas spēļu sērija:

Līdzšinējā savstarpējo spēļu statistika

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu