Stjuarta atzīta par Pasaules kausa vērtīgāko spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brīena Stjuarta un Spānijas karaliene Letīcija
Brīena Stjuarta un Spānijas karaliene Letīcija Foto: AFP/LETA

Pasaules čempiones ASV basketbola izlases spēlētāja Brīena Stjuarta nosaukta par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

ASV sieviešu basketbola izlase svētdien triumfēja Pasaules kausa izcīņā. Izšķirošajā turnīrā mačā amerikānietes ar rezultātu 73:56 pārliecinoši uzveica Austrāliju, desmito reizi triumfējot šajā turnīrā.

Stjuarta saņēma ne tikai vērtīgākās spēlētājas apbalvojumu, bet arī tika iekļauta simboliskajā pieciniekā. Tajā tika arī fināliste Elizabete Kembedža no Austrālijas, ceturtās vietas ieguvēja Emma Mēsemana no Beļģijas, bronzas medaļniece Spānijas valstsvienības rindās Astu Ndūra, kā arī slavenā amerikāniete Diāna Taurasi.

Stujarta sacensību laikā guva vidēji 16,3 punktus spēlē, kā ar 20,2 efektivitātes punktiem bija labākā ASV izlasē. Tikmēr Kembedža guva 23,8 punktus, kas bija labākais rādītājs turnīrā, kamēr Mēsemena bija otrā rezultatīvākā spēlētāja ar 18,5 punktiem. Beļģiete dominēja atlēkušo bumbu rādītājā, kur viņai vidēji mačā 10,7 bumbas zem groziem, kamēr Kembedža tika pie 10,5 atlēkušajām bumbām, uzrādot otru labāko sniegumu. Kembedža bija arī labākā metienu bloķētāja (2,8), bet Ndūra vidēji mačā izcēlās 14,1 punktu, bet Taurasi guva 12,2 punktus.

Latvijas sieviešu basketbola izlase Pasaules kausā nepārvarēja grupu turnīru, savā vēsturē pirmajā planētas čempionātā ieņemot 13.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu