10 dumjas profesionālu sportistu traumas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV basketbolists Deriks Rouzs
ASV basketbolists Deriks Rouzs Foto: AFP/SCANPIX

Profesionālajā sportā neatņemama sastāvdaļa ir sportistu traumas. Pārsvarā no tām nav iespējams izvairīties, taču ir bijuši neskaitāmi gadījumi, kad sportisti savainojumos iedzīvojušies pavisam muļķīgu iemeslu dēļ.

Deriks Rouzs (basketbols, ASV)

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2010./2011. gada regulārā čempionāta MVP jeb vērtīgākais spēlētājs Rouzs savulaik savainoja roku, jo aizmiga ar nazi gultā, kur viņš pirms tam bija mielojies ar ābolu. Brūcei vajadzēja uzlikt 10 šuves.

Latrels Sprīvels (basketbols, ASV)

Sprīvels pirms 2002./2003. gada NBA sezonas salauza roku ballītē uz jahtas. Viņš esot centies iesist kādām vīrietim, taču paslīdējis un iesitis pa sienu... Ņujorkas "Knicks" komanda, kuru patlaban pārstāv Kristaps Porziņģis, piesprieda Sprīvelam naudas sodu 250 000 ASV dolāru apmērā.

Laionels Simonss (basketbols, ASV)

Sportista karjerā Simonss aizvadīja septiņas sezonas NBA. Savā debijas sezonā 1990./91. gadā viņš bija spiests izlaist vairākas spēles, jo viņam bija kreisās plaukstas locītavas iekaisums, kas bija radies no pārlieku ilgas "Nintendo" spēļu konsoles "GameBoy" spēlēšanas.

Dariuss Vasels (futbols, Anglija)

Savulaik britu futbolistam Vaselam radās "ģeniāla" doma. Viņa kājas īkšķis bija pietūcis, tāpēc viņš izurba nagā caurumu. Tas izraisīja pamatīgu infekciju, kuras dēļ viņam nācās izlaist vairākas spēles. Vasels karjeras laikā pārstāvēja tādus pazīstamus Anglijas futbola klubus kā Mančestras "City" un Lesteras "City".

Dariuss Vasels (priekšplānā)
Dariuss Vasels (priekšplānā) Foto: Reuters/LETA

Alans Raits (futbols, Anglija)

Britu futbolists Raits savulaik iegādājās "Ferrari", taču jau pēc mēneša to pārdeva. Izrādījās, ka, spaidot gāzes pedāli, viņa ceļgalā pamazām izveidojās iekaisums. Lai saudzētu kāju, futbolists turpmāk brauca ar kluba piešķirto automašīnu.

Deivs Bīzants (futbols, Anglija)

Futbola vārtsargs Bīzants, kurš savulaik pārstāvēja slaveno klubu Londonas "Chelsea", 1993. gadā bija spiests izlaist pāris spēles, jo sagrieza kājas īkšķi. Traumu viņš guva, uzmetot uz kājas stikla burku. Ne velti mēdz teikt - majonēze ir neveselīga...

Marks Smits (beisbols, ASV)

Savulaik  amerikāņu beisbolists Smits pāris dienas nevarēja piedalīties treniņos, jo nesaprotamu iemeslu dēļ bija iebāzis roku gaisa kondicionierī, kas tobrīd bija ieslēgts...

Džons Smolcs (beisbols, ASV)

Smolcs savā sportista karjerā bija izcils beisbolists, taču 1990. gada sezonā viņš esot izcēlies ar gaužām dumju rīcību, ko pats gan publiski noliedza. Baumo, ka viņš esot gludinājis kreklu, kas bijis viņam mugurā, tādējādi pamatīgi apdedzinot sev ādu... Tiesa, nevienu spēli Smolcam šādas traumas dēļ nebija jāizlaiž.

Džons Smolcs
Džons Smolcs Foto: AFP/SCANPIX

Braiens Andersons (beisbols, ASV)

Problēmas ar pareizu gludekļa lietošanu bijušas vēl vienam ASV beisbolistam. Ir vairāki veidi, kā pārbaudīt, vai gludeklis ir uzkarsis, taču noteikti to nevajadzētu likt pie sejas - kā to izdarīja Andersons, kuram pēc tam nācās žurnālistiem paskaidrot radušos apdegumus.

Interesanti, ka Andersonam sportista karjerā šī nebija vienīgā dumjā trauma, jo viņš iedzīvojās arī nelielā elkoņa savainojumā, kas radās taksometrā - 20 minūtes turot roku aizliktu aiz sēdekļa.

Glens Hīlijs (hokejs, Kanāda)

Vārtsarga karjerā Hīlijs aizvadīja 15 sezonas Nacionālajā hokeja līgā. Viņš bija pazīstams ar to, ka prot spēlēt dūdas (pūšamais instruments). Kādu dienu, tīrot instrumentu, viņš sagrieza roku, un bija jāuzliek 40 šuves.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu