Ar astoņām spēlēm sākas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ar astoņām spēlēm šodien sākas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas cīņas.

Kā pirmās plkst.19.55 pēc Latvijas laika laukumā F apakšgrupas mačā dosies "Hoffenheim" un Mančestras "City", kā arī H apakšgrupā cīnīsies Turīnas "Juventus" un Bernes "Young Boys" komandas, otro no šīm spēlēm tiešraidē translējot "TV Play Sports" kanālam.

Savukārt plkst.22 sāksies E apakšgrupas spēles starp Atēnu AEK un Lisabonas "Benfica", kā arī starp Minhenes "Bayern" un Amsterdamas "Ajax". F apakšgrupā Lionas "Olympique" uzņems Doņeckas "Šahtar", šo spēli tiesājot Latvijas soģu brigādei. Tāpat G apakšgrupā Maskavas CSKA uzņems pašreizējo turnīra čempioni Madrides "Real", bet "AS Roma" tiksies ar Plzeņas "Viktoria", bet H apakšgrupā krīzē esošā Mančestras "United" mērosies spēkiem ar "Valencia" futbolistiem, šo maču arī rādot "TV Play Sports" televīzijas kanālam.

Pirmajā kārtā E apakšgrupā Nīderlandes klubs "Ajax" mājās ar 3:0 uzvarēja Atēnu AEK no Grieķijas, bet Vācijas čempione "Bayern" viesos ar 2:0 pārspēja portugāļu vienību "Benfica".

Tikmēr F apakšgrupā Ukrainas vienība "Šahtar" mājās spēlēja neizšķirti 2:2 ar Vācijas klubu "Hoffenheim", bet Francijas vienība Lionas "Olympique" viesos ar 2:1 uzveica Anglijas čempioni Mančestras "City".

Spēle Lionā būs vēsturiska arī Latvijas futbolam, jo to apkalpos galvenā tiesneša Andra Treimaņa soģu brigāde. Treimanim asistēs Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjoņņikovs, ceturtais tiesnesis šajā spēlē būs Raimonds Tatriks, bet papildus tiesneši būs Aleksandrs Golubevs un Edgars Maļcevs. Latvijas tiesnešiem šī būs debija UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēlēs.

Latvijas arbitri ikdienā tiesā Latvijas "SynotTip" futbola virslīgā, bet iepriekš ir tiesājuši UEFA Eiropas līgas mačus, kā arī Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēles.

Tiesa, mačs Lionā notiks tukšu tribīņu priekšā, jo Francijas klubam ir jāizcieš sods par skatītāju iepriekš sarīkotajām nekārtībām.

Tikmēr G apakšgrupas pirmajā kārtā iepriekšējo trīs UEFA Čempionu līgas sezonu uzvarētāja Madrides "Real" no Spānijas ar 3:0 sagrāva Itālijas vienību "AS Roma", bet Čehijas klubs Plzeņas "Viktoria" mājās spēlēs neizšķirti 2:2 ar Maskava CSKA no Krievijas.

"Real" komandai šajā mačā nevarēs palīdzēt vairāki līderi, jo traumu dēļ mājās palika Gerets Beils, Serhio Ramoss, Marsēlu un Isko.

Visbeidzot H apakšgrupā Itālijas čempione Turīnas "Juventus" pirmajā kārtā viesos ar 2:0 apspēlēja spāņu klubu "Valencia", bet Anglijas vienība Mančestras "United" pretinieku laukumā ar 3:0 pārspēja Šveices čempioni Bernes "Young Boys".

"Juventus" komandai otrdien pret "Young Boys" būs jāiztiek bez savas lielākās zvaigznes Krištianu Ronaldu, jo portugālis mačā pret "Valencia" tika noraidīts, pēc tam saņemot vienas spēles diskvalifikāciju.

Savukārt Mančestras "United" pēdējo divu nedēļu laikā nav spējusi uzvarēt trīs vietējā mēroga mačos, Anglijas premjerlīgā reizi spēlējot neizšķirti un reizi zaudējot, kā arī izstājoties no Anglijas Līgas kausa izcīņas. "United" komandai šobrīd ir zināma krīze, jo nesaskaņas valda starp komandas galveno treneri Žuzē Mourinju un vienu no līderiem Polu Pogbā.

Vēl astoņas UEFA Čempionu līgas otrās kārtas spēles notiks trešdien.

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu