Helmaņa trenētā Viļņas "Rytas" ar uzvaru sāk ULEB Eirokausa sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uvis Helmanis
Uvis Helmanis Foto: Josvydas Elinskas/15min.lt

Latvijas basketbola speciālists Uvis Helmanis, kurš ir Daiņa Adomaiša asistents Lietuvas komandā Viļņas "Rytas", ar uzvaru sācis ULEB Eirokausa sezonu.

"Rytas" savā laukumā ar 80:72 (20:13, 14:23, 20:19, 26:17) apspēlēja spāņu komandu Malagas "Unicaja".

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā bija Eimants Bendžus, kurš izcēlās ar 18 punktiem, bet Ēvalds Kairis pievienoja 15 punktus. Tikmēr "Unicaja" rindās 16 punktus guva Matiass Lesorts.

Helmanis un Adomaitis kopā darba pienākumus veikuši jau iepriekš, kad 2011.gadā Latvijas treneris pievienojās Polijas klubam Slupskas "Energa Czarni", arī toreiz kļūstot par Lietuvas speciālista palīgu.

Helmanis pagājušajā sezonā trenēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu "Ogre", bet pirms tam bija "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet" komandu stūrmanis. Helmanis Ogres vienībai aizvadītajā sezonā kā trenera asistents palīdzēja tikt līdz LBL pusfinālam, kur ar 1-3 tika piedzīvots zaudējums nākamajai čempionei "Ventspils".

Savukārt "Rytas", kas iepriekš bija pazīstama kā "Lietuvos rytas", aizvadītajā sezonā ieguva sudraba medaļas Lietuvas Basketbola līgas (LKL) turnīrā, finālmačā ar 1-4 zaudējot Kauņas "Žalgirim".

ULEB Eirokausā 24 komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās, bet otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības, kamēr tālāk ceturtdaļfinālā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas. Izslēgšanas turnīrā ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls notiks sērijās līdz divām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu