Koziols: Mums ir mēnesis laika, lai parakstītu līgumu ar Baltkrieviju un IIHF

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viesturs Koziols
Viesturs Koziols Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pagājušajā nedēļā Maltas galvaspilsētā Valletā norisinājās Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongress. Uz šo kārtējo sanāksmi devās arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, kurš ieskicēja pārrunāto. 

"Pirms IIHF kongresa mēs sākotnēji tikāmies ar Baltkrievijas Hokeja federāciju un tās jauno prezidentu - Genādiju Savilovu. Pēc tam mums bija sanāksme ar IIHF pārstāvjiem, kur pārrunājām dažādas aktualitātes saistībā ar 2021.gada čempionātu. Mums ir mēnesis laika, lai parakstītu līgumu ar Baltkrieviju un IIHF. Tur ir jāizdara vēl diezgan liels darbs," skaidroja Koziols.

Uz kongresu IIHF prezidents Renē Fāzels bija uzaicinājis visas TOP divīziju federācijas, kā arī tās, kas atrodas ļoti tuvu elites čempionātam. Tā laikā notika plaša diskusija par 2022. gada olimpiskajām spēlēm.

"Šobrīd Starptautiskā olimpiskā komiteja risina nopietnas sarunas ar IIHF, vai vispār hokeju kā sporta veidu pārstāvēt Olimpiādē. Protams, visas federācijas ir noskaņotas pozitīvi – ir jāpiedalās. Tomēr nav skaidrs, kādi varētu būt vienošanās nosacījumi. Mums nav šaubu, ka hokejs olimpiskajās spēlēs ir viens no TOP notikumiem. Tas, protams, arī ir saistīts ar to, vai NHL spēlētāji piedalīsies Pekinas olimpiskajās spēlēs. Arī šis jautājums nav tik vienkāršs. Mēs ar sporta direktoru Edgaru Bunci šo pārrunājām un secinājām, ka arī NHL varētu būt interesants Ķīnas tirgus. Tas ir pareizi "jāiepako" un jāpārdod."

Kongresā galvenais iztirzājamais jautājums bija IIHF finanšu atskaite.

"Priecē, ka IIHF finanšu situācija ir stabila," atzina LHF viceprezidents. "IIHF ir tikai divi ienākumu avoti. Tie ir ieņēmumi no "Infront" un olimpiskajām spēlēm, kas tiek saņemti ik pēc četriem gadiem. Citu būtisku ienākumu nav. Manuprāt, bēdīgi, ka IIHF kongresos nediskutē, kā pelnīt naudu. Kuluāros jau tiek runāts, ka IIHF vajadzētu būt pārmaiņām vadībā un attieksmē pret moderno pasauli. Diemžēl pagaidām kongresa vadības līmenī tas netiek apspriests."

Kongresa dalībnieki apsprieda arī visus gaidāmos čempionātus.

"No turnīriem, kas skar mūs, vislielākais izaicinājums rīkotājiem būs sieviešu čempionāts Pekinā. Tā organizatori nav pieredzējuši, tādēļ jāiegulda vēl smags un rūpīgs darbs," skaidroja Koziols.

Pasākuma noslēgumā Koziols ticies ar kompānijas "Infront" pārstāvjiem. Līdz novembrim LHF ar šo kompāniju jānoslēdz vienošanās.

"Tas ir ļoti svarīgi, lai mēs varētu pārdot sponsoru paketes uz 2021. gada čempionātu un tikt skaidrībā par biļešu tirdzniecību. 29.oktobrī "Infront" pārstāvji ieradīsies Rīgā un dosies aplūkot "Arēnu Rīga"," informēja LHF ģenerālsekretārs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu