Hamiltons uzvar arī Sudzukas trasē un nokļūst soļa attālumā no piektā čempiontitula

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lūiss Hamiltons pēc uzvaras Japānas Lielās balvas izcīņā
Lūiss Hamiltons pēc uzvaras Japānas Lielās balvas izcīņā Foto: Toru Hanai/REUTERS

Britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien guva uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posma - Japānas "Grand Prix" - sacensībās, nonākot vairs tikai soļa attālumā no sava piektā titula.

Hamiltons svētdienas sacīkstes sāka no pirmās starta vietas un dominēja Sudzukas trasē, neļaujot konkurentiem iesaistīties cīņā par uzvaru. Britam tā bija jau sestā uzvara pēdējo septiņu sacīkšu laikā.

"Mercedes" braucēja tuvākais sekotājs kopvērtējumā, vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari') tikmēr bija spiests samierināties ar sesto vietu. Sacensību laikā viņš sadūrās ar nīderlandieti Maksu Verstapenu ("Red Bull"), kā rezultātā atkrita uz pēdējo pozīciju, tomēr spēja aizcīnīties līdz pirmajam sešiniekam.

Līdz F-1 sezonas beigām atlikuši vairs tikai četri posmi, bet Hamiltona pārsvars pār Fetelu pieaudzis jau līdz 67 punktiem.

Otro vietu svētdien ieguva soms Valteri Botass, tādējādi "Mercedes" vienībai gūstot dubultuzvaru, kamēr trešais bija Verstapens.

Uzreiz aiz pirmā trijnieka sekoja "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo no Austrālijas, bet piektais bija otrs "Ferrari" braucējs Kimi Reikenens no Somijas, kuram sekoja Fetels.

Savukārt septīto pozīciju ieņēma meksikānis Serhio Peress ("Racing Point Force India"), kuram sekoja francūzis Romēns Grožāns ("Haas") un komandas biedrs Estebans Okons no Francijas. Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdza spānis Karloss Sainss ("Renault").

Pēc aizvadītiem 17 posmiem Hamiltons kopvērtējumā iekrājis 331 punktu, kamēr Fetelam ir 264 punkti, bet trešais ar 207 punktiem ir Botass. Tikmēr ceturto vietu ar 196 punktiem ieņem Reikenens, kuram ar 174 punktiem seko Verstapens, kamēr pirmo sešinieku ar 146 punktiem noslēdz Rikjardo.

Konstruktoru kausā līdere ar 538 punktiem ir "Mercedes", kamēr "Ferrari" iekrājusi 460 punktus. Pirmo trijnieku savukārt ar 319 punktiem noslēdz "Red Bull".

Nākamais F-1 posms notiks 21.oktobrī ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu