Olimpiskā čempione skeletonā karjeru beigusi nepārtrauktu sāpju dēļ

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eimija Viljamsa
Eimija Viljamsa Foto: Reuters/ScanPix

2010. gada Vankūveras Ziemas olimpisko spēļu čempione skeletonā Eimija Viljamsa no Lielbritānijas savu karjeru beigusi nepārtrauktu sāpju dēļ, turklāt ar problēmām viņa cīnās joprojām.

Viljamsa vēl 2002. gadā 20 gadu vecumā piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā viņa traumēja mugurkaulu. Kopš tā laika britu sportiste cīnījusies ar nepārtrauktām sāpēm.

Tiesa, 2009. gadā Viljamsa kļuva par pasaules vicečempioni, bet gadu vēlāk uzvarēja Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Savukārt 2012. gadā viņa nolēma likt karjerai punktu.

Vēlāk Viljamsa kļuva par televīzijas raidījumu vadītāju.

"Man ir bojāti diski muguras lejasdaļā un ceļgalos. Bijušas daudzas ceļgalu operācijas. Jā, tagad es varu kāpt augšup pa kāpnēm un aizvadīt ļoti aktīvu dzīvi," sarunā ar "ITV News" sacīja Viljamsa. "Ceļgalu problēmas bija sekas trīs treniņiem dienā kopš 15-16 gadu vecuma."

"Pēc zelta iegūšanas Vankūverā patiesi cerēju uz vēl kādu medaļu, kam vajadzētu sekot Soču spēlēs. Katru dienu strādāju sporta zālē, taču sāpes katru dienu padarīja treniņus aizvien grūtākus, līdz sapratu, ka tālāk nav vērts," atzina Viljamsa.

Viljamsas panākumi iedvesmoja citas Lielbritānijas skeletonistes, kuras nāca pēc tam. Piemēram, Lizija Jārnolda uzvarēja olimpiskajās spēlēs Sočos un Phjončhanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu