Ķiksis labo pasaules rekordu treka riteņbraukšanā veterāniem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ainārs Ķiksis
Ainārs Ķiksis Foto: Tomas Gaubys

Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis naktī uz otrdienu ASV pilsētā Losandželosā notiekošajā pasaules meistaru čempionātā izcīnīja zelta medaļu 750 metru individuālajā braucienā. Distanci viņš veica 48,170 sekundēs, kas ir jauns pasaules meistaru rekords.

Pasaules vadošie master (senioru) kategoriju treka riteņbraukšanas sportisti šajā nedēļā pulcējušies ASV pilsētas Losandželosas velotrekā, lai cīnītos par godalgām pasaules čempionātā. Dalībnieku vidū ir arī Latvijas vadošais treka riteņbraucējs īsajās distancēs Ķiksis, kurš šajā sezonā startē gan elites, gan master kategoriju sacensībās.

Sacensību pirmajā dienā Ķiksis izgāja uz starta 750 metru individuālajā distancē. Savā M45 – 49 vecuma grupā “Evelo team” komandu ikdienā pārstāvošais trekists pārliecinoši sasniedza labāko rezultātu.

Trīs apļus Ķiksis veica pēc 48,170 sekundēm, izcīnot pirmo zelta medaļu šajā čempionātā. Ķikša sasniegtais rezultāts ir arī jauns pasaules meistaru rekords.

Turpinājumā Ķiksi gaida dalība viņa kroņa disciplīnā – sprintā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu