UFC prezidents Vaits: Nurmagomedovam draud nopietnas nepatikšanas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dana Vaits (no labās) un Habibs Nurmagomedovs
Dana Vaits (no labās) un Habibs Nurmagomedovs Foto: AP/LETA

Nepārspētajam Krievijas jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonim Habibam Nurmagomedovam draud nopietnas nepatikšanas. Viņam pilnā apmērā netikšot izmaksāts cīņas honorārs par uzvaru pret īru Konoru Makgregoru, un ASV viņš, iespējams, nevarēs aizvadīt cīņas tuvāko četru līdz sešu mēnešu laikā. Visticamāk, būs arī vēl nopietnākas sankcijas. 

"Pagaidām Habibam nekas nav izmaksāts, lai gan viņi runā par honorāra izmaksāšanu pilnā apmērā. Habibs saglabās titulu, tas gan ir pilnīgi skaidrs. Iespējams, viņš tiks atstādināts no cīņām ASV teritorijā no četriem līdz sešiem mēnešiem," sarunā ar tenku portālu TMZ teica UFC prezidents Dana Vaits. "Citviet cīņas ar viņa dalību mēs neplānojam organizēt."

Pagājušās nedēļas nogalē Lasvegasā Nurmagomedovs turpināja savu nezaudēto cīņu sēriju, Makgregoru ceturtajā raundā pieveicot ar žņaugšanas paņēmienu. Uzreiz pēc uzvaras Nurmagomedovs nespēja nomierināties un izlēca no ringa, sākot kautiņu ar Makgegora komandas biedra pārstāvi. Tikmēr Krievijas cīkstoņa komanda metās uzbrukumā īram. Pēcāk apsargiem gan izdevās ieviest kārtību, bet Nurmagomedovam čempiona josta ringā netika pasniegta, lai neizprovocētu vēl lielākas nekārtības.

"Mēs iesniegsim dokumentus pret Habibu Nurmagomedovu un Konoru Makgregoru. Tā kā esam aizturējuši honorāru, mums operatīvi jāpārslēdzas no apsūdzībām uz tiesu. Esam aizturējuši 100% no vienam cīkstonim paredzētās naudas. Tuvāko pāris dienu laikā mums jāapkopo visas apsūdzības," Ziemeļamerikas sporta medijam ESPN sacīja Nevadas štata sporta komisijas pārstāvis Entonijs Marnels. 

Par 30 gadus vecā Nurmagomedova honorāra apmēriem izskanējušas dažādas versijas. Viena no tām ir, ka sportistam pienākas pat līdz 50 miljoniem ASV dolāru. 

"Kas Habibam draud - naudas sods vai diskvalifikācija? Gan tas, gan vēl kas cits. Apspriestas ir abas sankcijas. Domāju, ka komisija ņems vērā ģenerālprokurora rekomendācijas. Cīņai bija jānotiek astoņstūrī. Ir noteikumi, tāpēc sods būs saskaņā ar sportista rīcību," skaidroja Marnels. 

Vaits ESPN detalizēti nevēlējās komentēt, kādas tieši sankcijas Krievijas cīkstonim vēl draud, norādot, ka par to lems Nevadas štata sporta komisija. Tiesa, viņš pieļāva, ka Nurmagomedovam būs nopietnas nepatikšanas. 

UFC prezidents gan atklāja, ka Makgregors esot pēc cīņas viņam zvanījis un paudis gatavību aizvadīt revanša cīņu. 

Tieši Nurmagomedovs tika uzskatīts par šīs cīņas favorītu, un ringā viņš to apliecināja. Tiesa, uzvaru aizēnoja viņa rīcība uzreiz pēc cīņas. Savas karjeras laikā Krieviju pārstāvošais sportists izcīnījis uzvaras visās 27 cīņās, tostarp 11 panākumi gūti UFC ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu