Rīgas "Dinamo" rindas papildina pirms sezonas izbrāķētais uzbrucējs Marenis

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" rindas papildinājis uzbrucējs Rihards Marenis, kurš komandā centās iekļūt jau pirms šīs sezonas, taču pie līguma tad netika.

Latvijas klubam pēc veiksmīga sezonas sākuma šobrīd ir piecu zaudējumu sērija, rīdziniekiem ar 13 punktiem 15 spēlēs ieņemot astoto vietu Rietumu konferencē.

Patlaban 25 gadus vecais Marenis jūnijā ar Rīgas "Dinamo" noslēdza pārbaudes laika līgumu, piedaloties arī vairākās pārbaudes spēlēs, tomēr pie pilnvērtīga līguma viņš pirms šīs sezonas netika, pēc tam pievienojoties "Optibet" Hokeja līgas (OHL) klubam Rīgas "Mogo".

Latvijas čempionātā Marenis septiņās spēlēs guva četrus vārtus, tostarp divus no tiem mačā pret valsts čempioni "Kurbadu".

Iepriekšējās četras sezonas Marenis pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), pārstāvot Auroras Universitātes komandu. Iepriekšējā sezonā latviešu uzbrucējs 18 spēlēs guva piecus vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles.

Pirms karjeras koledžu hokejā viņš spēlēja Ziemeļamerikas Hokeja līgā un Kanādas jauniešu līgās.

Šajā pavasarī viņš bija arī Latvijas izlases treniņnometnē, piedaloties trīs spēlēs, bet kopumā izlasē, kurā debitēja vēl 2015. gada novembrī, viņš piedalījies piecos mačos, ar rezultativitāti neizceļoties.

Rīgas "Dinamo" komandā Marenis spēlēs ar 29. numuru. Viņš KHL varētu debitēt jau piektdien, kad rīdzinieki uzņems Ķīnas vienību Pekinas "Kuņluņ Red Star", kurai šonedēļ pievienojās aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" pirmdien paziņoja par līguma laušanu ar amerikāņu aizsargu Keidu Feirčaildu, kurš šosezon piedalījās sešās spēlēs, kuru laikā guva vienus vārtus un izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -3. Vidēji laukumā amerikānis pavadīja 11 minūtes un 21 sekundi.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā bija 12 leģionāri, kuru skaits pēc Feirčailda aiziešanas par vienu ir sarucis. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu