Baumanis devītajā vietā pēc priekšpēdējā PČ posma pirmajām divām kvalifikācijām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas ieņem devīto vietu pēc ASV notiekošā pasaules čempionāta 11.posma kvalifikācijas pirmajiem diviem braucieniem prestižākajā "SuperCar" klasē.

Divu kvalifikācijas braucienu summā Baumanis iekrājis 68 punktus.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā latvietis savā braucienā bija trešais, bet kopējā vērtējumā viņa laiks bija 12.ātrākais. Savukārt otrajā kārtā Baumanis savā braucienā uzvarēja, bet kopējā ieskaitē ieņēma astoto vietu, kas divu startu summā ļāva pakāpties uz devīto pozīciju.

Līderis pēc pirmajām divām kvalifikācijām ir pieredzējušais norvēģis Peters Sūlbers, kurš ieguvis 95 punktus.

Svētdien pasaules čempionāta ieskaitē tiks aizvadīti vēl divi kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem labākie 12 iekļūs pusfinālā.

Baumanis pirms 11.posma ar 79 punktiem sezonas kopvērtējumā ir devītais, kamēr pārliecinošs līderis ar 281 punktu ir pašreizējais pasaules čempions zviedrs Jūhans Kristofešsons, kuram ar 204 punktiem seko viņa tautietis Matīass Ēkstrems, bet trešais ar 202 punktiem ir Sūlbergs.

Pasaules čempionātā pēc šī posma būs atlicis aizvadīt vairs tikai vienas sacensības, kas notiks novembra izskaņā Dienvidāfrikas Republikā.

Turpat Vācijā notiek arī Eiropas čempionāta posms dažādās klasēs. "Super1600" klasē Jānā brālis Artis Baumanis pēc diviem kvalifikācijas braucieniem ar 78 punktiem ir ceturtajā vietā.

Tikmēr līderim Rokam Bacuškam no Lietuvas ir maksimāli iespējamie 100 punkti, jo viņš uzvarējis abos braucienos.

Sezonas kopvērtējumā latvietis ar 104 punktiem ir trešais, no līdera Bacuška atpaliekot par 12 punktiem.

Eiropas čempionātā šis ir sezonas noslēdzošais posms, kur tiks noskaidrots kontinenta labākais braucējs.

Vēl viens Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs jau iepriekš šosezon nodrošināja čempiontitulu Eiropas čempionāta "SuperCar" klasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu