"Dinamo" uzvaras garšu centīsies atgūt pret finansiālās grūtībās nonākušo "Admiral"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Sešu zaudējumu sērijā esošā Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē uzņem Vladivostokas "Admiral" vienību, kas savukārt nonākusi ievērojamās finansiālās grūtībās.

Duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17 un tiešraidē to translēs televīzijas kanāls TV6.

Rīdzinieki šo mājas spēļu sēriju uzsāka piektdien, kad ar 1:3 piekāpās savai ilggadējā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētajai Pekinas "Kuņluņ Red Star". Savukārt pēc šodienas mača ar "Admiral" otrdien būs cīņa ar Habarovskas "Amur" hokejistiem.

Ģirta Ankipāna trenētā Latvijas kluba neveiksmju josla sākās vēl iepriekšējā mājas spēļu sērijā, kad ar 1:4 tika zaudēts "Soči" vienībai, bet pēc tam ar 3:7 tika kapitulēts Astanas "Baris", piecus vārtus ielaižot jau pirmajā periodā. Pēc tam "Dinamo" devās trīs izbraukuma maču sērijā, mājās neatvedot nevienu punktu. Vispirms ar 2:5 tika zaudēts Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard", tad ar 3:6 piedzīvota neveiksme pret līgas pastarīti Novosibirskas "Sibirj", kam sekoja zaudējums ar 1:3 pret "Baris".

Ja sezonu rīdzinieki sāka ar piecām uzvarām astoņās spēlēs, tad tagad astoņos mačos ir izcīnīts tikai viens panākums.

"Admiral" gan arī pašlaik ir neveiksmju joslā, jo arī piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas. Līdz ar to kāda no komandām šodien pārtrauks savu neveiksmīgo sēriju. Vladivostokas vienību jau ilgu laiku moka arī finansiālas problēmas, vēl nesen kluba parādu dēļ KHL diskvalificēja tā bijušo ģenerāldirektoru Sergeju Sošņikovu un viņa pēcteci Aleksandru Seļivanovu.

Tiek lēsts, ka "Admiral" kopējais parādu apjoms sasniedz teju pusotru miljonu eiro. Klubam pašlaik ir liegta pieeja spēlētāju datubāzei, kā dēļ nav iespējams pieteikt jaunus hokejistus un veikt maiņas darījumus.

Abas komandas šosezon jau tikās 19.septembrī, kad Rīgas "Dinamo" viesos guva uzvaru "bullīšos" ar 3:2.

Rīgas "Dinamo" oktobrī ir piedzīvojusi divas izmaiņas sastāvā, jo no komandas mēneša pirmajā dienā tika atskaitīts aizsargs Keids Feirčailds, savukārt ceturtdien Latvijas klubs paziņoja, ka komandai pievienojies uzbrucējs Rihards Marenis. Patlaban 25 gadus vecais Marenis rīdzinieku rindās centās iekļūt jau pirms sezonas sākuma, noslēdzot pārbaudes laika vienošanos, tomēr tad pie pilntiesīga līguma viņš netika. Sezonu uzbrucējs sāka OHL klubā "Mogo", septiņās spēlēs izceļoties ar četriem gūtiem vārtiem. KHL čempionātā viņš debitēja piektdien pret "Kuņluņ Red Star".

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā Rīgas klubam būs vēl kāds papildinājums.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL čempionātā 16 spēlēs ir izcīnījusi sešas uzvaras, ar 13 punktiem ieņemot astoto vietu Rietumu konferencē, bet "Admiral" ar deviņiem punktiem 17 mačos ir Austrumu konferences priekšpēdējā - divpadsmitajā - pozīcijā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā bija 12 leģionāri, kuru skaits pēc Feirčailda aiziešanas par vienu ir sarucis. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu