Porziņģis un "Knicks" nevienojas par debitanta līguma pagarināšanu

LETA/ESPN
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Kā jau iepriekš tika prognozēts, latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knciks" nav vienojušies par debitanta līguma pagarināšanu, līdz ar to nākamajā vasarā viņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

Līdz pirmdienas plkst.18 pēc Ņujorkas laika, kas pēc Latvijas laika bija otrdienas plkst.1 naktī, abas puses varēja vienoties par debitanta līguma pagarināšanu, taču tas nenotika, kā jau to iepriekš prognozēja Ziemeļamerikas mediji.

Pašlaik Porziņģim, kurš atkopjas no smaga ceļgala savainojuma, ar "Knicks" ir spēkā līgums vēl uz nākamo sezonu, kas paredz 5 697 054 dolāru (4 919 765 eiro) atalgojumu. Savukārt uz aiznākamo sezonu debitanta kontrakta ietvaros Ņujorkas klubs varēja veikt kvalifikācijas piedāvājumu 7 514 414 dolāru (6 488 518 eiro) apmērā.

Nākamajā vasarā Porziņģis kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, kas "Knicks", ja tā nepanāks ar viņu savlaicīgu vienošanos, ļaus piemēroties jebkura cita NBA kluba piedāvātajam. Tiesa, sagaidāms, ka latvietis nākamajā vasarā noslēgs ienesīgu ilgtermiņa līgumu ar Ņujorkas klubu. Zīmīgs faktors arī būs tas, kā basketbolists atgriezīsies laukumā pēc gūtās traumas.

Pagaidām Porziņģa atgriešanās laukumā netiek gaidīta ātrāk par Ziemassvētkiem.

Jaunā NBA sezona sāksies otrdien, bet "Knicks" pirmo maču aizvadīs trešdien, kad savā laukumā tiksies ar Atlantas "Hawks".

Porziņģis, aizvadot vien nedaudz vairāk kā pusi no iepriekšējās sezonas jeb 48 spēles, bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji 22,7 gūtajiem punktiem. Viņš bija arī otrs labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji mačā sakrājot 6,6 bumbas zem groziem. Tāpat viņš ar 2,4 bloķētājiem metieniem bija labākais komandā šajā rādītājā.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā katrā no mačiem vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu.

Ņujorkas vienība aizvadītajā sezonā jau piekto reizi pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu