Peiners: nejūtu uztraukumu vai lielu respektu pret pretinieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā gadā Eiropas čempionātā uzkrātā pieredze palīdzējusi Žanim Peineram sagatavoties debijai ULEB Eirolīgā, atklāja Turcijas kluba Stambulas "Dariššafaka Tekfen" basketbolists.

Peiners savās pirmajās divās Eirolīgas spēlēs bijis komandas līderis, gūstot 12 un 15 punktus pret attiecīgi Madrides "Real" un Podgoricas "Budučnost VOLI" vienībām. Tāpat viņš pagājušajā nedēļā guva 18 punktus Turcijas čempionāta mačā pret vēl vienu Eirolīgas komandu Stambulas "Anadolu Efes".

"Eirolīgā noder Eiropas čempionātu pieredze - nejūtu uztraukumu vai pārlieku lielu respektu pret pretinieku. Mūsu izlase pagājušajā Eiropas čempionātā bija ļoti spēcīga, un šī pieredze man ir palīdzējusi. Protams, Eirolīgā līmenis ir ļoti augsts. Vispirms gan jāuzspēlē pret visām komandām, tad varēs precīzāk noraksturot galvenās atšķirības un lietas, kas pārsteigušas," skaidroja Peiners.

Pašlaik 28 gadus vecais Peiners Stambulas vienības rindas papildināja jūnijā, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+1.

"Šajā klubā nonācu, jo interese no viņu puses bija jau iepriekšējās sezonas laikā. Vasarā gan Stambulas klubam nomainījās visa vadība un šķita, ka šis variants vairs nebūs aktuāls. Taču, vai nu vecā vadība mani ieteica, vai arī jaunā bija par mani informēta, man izteica piedāvājumu un es uzreiz piekritu, jo gribēju uzspēlēt ULEB Eirolīgā," atklāja Peiners.

Stambulas "Dariššafaka Tekfen" treneru kolektīvā strādājis bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Oskars Ernšteins. Tāpat komandā spēlējis Dairis Bertāns.

"Viņi radīja labu iespaidu par latviešiem. Pirmie iespaidi šajā komandā ir ļoti pozitīvi gan par organizāciju, gan par pilsētu. Pēc otrdienas uzvaras, kas Eirolīgā bija pirmā savā laukumā, noskaņojums komandā ir manāmi uzlabojies. Tagad spēlēs būs nedaudz vieglāk, jo grafiks tomēr ir sarežģīts un jānovērtē katra uzvara," uzsvēra Peiners.

Tāpat viņš sacīja, ka šobrīd par sezonas mērķiem ir nedaudz pāragri spriest, jo komanda ir gados jauna, tāpēc jāskatās, kā klāsies sezonas turpinājumā.

Iepriekšējo sezonu Peiners pavadīja Lietuvas klubā Panevēžas "Lietkabelis", kur bija viens no vienības līderiem un izpelnījās interesi no citām komandām Vācijā, VTB Vienotajā līgā un Turcijā.

"Dariššafaka" iepriekšējā sezonā triumfēja ULEB Eirokausā, izcīnot tiesības šajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā. Savukārt Turcijas čempionātā "Dariššafaka" regulārajā turnīrā ieņēma sesto vietu, bet "play-off" apstājās ceturtdaļfinālā, kur atzina Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu